1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kakut

Kinuskikakku kruunaa kevätjuhlapöydän – herkullinen ohje

Viikonloppuna juhlitaan jälleen koulujen päättymistä, ylioppilaita ja valmistuneita. Juhlapöydän perinteinen kunkku on täytekakku. Kinuskikakku on helppo tehdä ja vie kielen mennessään.

Tässä ollaan jo pitkällä. Kakku on kohta valmista. Kuva: Juha Mäntykenttä / Yle

Kinuskikakku

4  kananmunaa

1 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

11/2 dl jauhettua hasselpähkinää

1 1/2 tl leivinjauhetta

Kakku ei tarvitse koristeekseen kuin yhden kauniin kukan

Toiminnanjohtaja Eeva-Maija Laurila

Täyte:

2 dl ananasmurskaa

1 dl maitorahkaa

1-2 dl kuohukermaa

sokeria, vanilliinisokeria

kostutukseen ananaslientä

kuorrutus:

2 dl  kuohukermaa

1 1/2 dl fariinisokeria

1 tl voita

Reunoille

kuohukermaa ja vanilliinisokeria

Näin toimit:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti nostellen. Kaada korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 astetta noin 40min.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta kaksi alinta kevyesti ananasliemellä.

Tee täyte vaahdottamalla kerma ja sekoittamalla joukkoon rahka, mausteet ja valutettu ananasmurska.

Täytä kakku ananasseoksella.

Kuorrutus: Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä n.10 min -15 min. eli kunnes sakenee.(Kokeile sakeutta tiputtamalla tippa kakun pinnalle, jos se ei imeydy kakun sisään vaan pysyy hyvin pinnalla, voit lopettaa keittämisen).

Lisää voi seokseen ja kaada se kakun pinnalle ja reunoille. Anna jäähtyä ja jähmettyä. Koristele reunat kermapursotuksin vähän ennen tarjoilua.

Ohje: Toiminnanjohtaja Eeva-Maija Laurila Lapin Martat ry