Pohjolan Sanomat ja Lapin Kansa yhteen – lähes 40 työpaikkaa vähenee

Alma Median pohjoisten lehtien yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Lapin Kansan, Pohjolan Sanomien, Uusi Rovaniemi-lehden ja Lounais-Lapin toimitukset, mainosmyynnin organisaatiot, ilmoitusvalmistus ja asiakaspalvelutoiminnot yhdistetään. Muutosten henkilöstövaikutus on yhteensä enintään 21 henkilötyövuotta. Lisäksi jakelusta lähtee 15 henkilötyövuotta.

Kotimaa
Pohjolan Sanomat ja Lapin Kansa
Jarno Tiihonen / Yle

Lapin Kansa ja Pohjolan Sanomat yhdistyvät. Yhdistettävän lehden päätoimipaikka on Rovaniemellä. Kustantajan mukaan Kemissä toimii jatkossa vahva aluetoimitus.

Lehtien eri toiminnoissa työskentelevä henkilöstö vähenee enintään 21 henkilötyövuotta. Vähennykset koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä. Toimitusten osuus työmäärän pienenemisestä on 14 henkilötyövuotta.

Irtisanottavia on enintään 13, koska osa vähenemisestä tapahtuu eläkeratkaisuilla ja sopimusteitse.

Työnantajan alkuperäinen suunnitelma henkilöstön vähennystarpeesta oli 30 henkilötyövuotta.

Kustantajan ratkaisu vaikuttaa myös jakeluliiketoimintaan. Alma Manu Oy:n Lapin jakelua koskevat yt-neuvottelut päättyivät niin ikään maanantaina. Jakelussa siirrytään kuusipäiväiseen jakeluun maanantaista lauantaihin, mistä johtuva henkilöstövähennys on enintään 15 henkilötyövuotta työnantajan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Muutokset voimaan kesäkuun alussa

Alma Media kertoo tiedotteessaan, että Lapissa julkaistaan kesäkuun alusta yhden organisaation tuottamaa Lapin Kansaa ja Pohjolan Sanomia kuutena päivänä viikossa. Sanomalehdet päivitetään verkkoon seitsemänä päivänä viikossa. Näiden lisäksi julkaistaan painettuna kaksi kertaa viikossa jaettavat kaupunkilehdet Uusi Rovaniemi ja Lounais-Lappi.

Muutoksen yhteydessä lehtien verkko- ja mobiilipalvelut uudistetaan. Verkossa molemmat aluelehdet jatkavat omilla brändeillään, mutta tekevät tiivistä yhteistyötä. Verkkosisällöt ovat pääosin vain tilaajien luettavissa.

Tarkennettu klo 15.09 vähenevien työpaikkojen määrää.

Klo 16.00 Alma Median tiedotteessa vähennettävien henkilötyövuosien määräksi kerrottiin 22. Myöhemmin määrä tarkentui 21:ksi ja irtisanottavien määrä 13:ksi.