Lasten uimakouluihin riittää tunkua – ryhmät täyttyvät minuuteissa

Lasten uimakoulut ovat erityisen suosittuja kesän kynnyksellä. Moni haluaa hankkia viime hetken opit ennen lomakauden pulikointeja ja uimakoulujen ryhmät täyttyvät hetkessä. Suureen kysyntään pyritään varautumaan, mutta silti kaikki halukkaat eivät mahdu mukaan – ainakaan kaikissa kunnissa.

uimakoulut
Lapset uivat uima-altaassa.
Karri Laihonen / Yle

Lähes kaikki Satakunnan uimahallit avaavat ilmoittautumisen kesän uimakouluihin tällä tai ensi viikolla. Moni innokas joutuu opettelemaan uimista omatoimisesti, sillä kaikki halukkaat eivät mahdu mukaan kursseille.

Uimakoulun ilmoittautumisessa vaaditaan usein suurta sorminäppäryyttä. Esimerkiksi Porissa netti-ilmoittautujat ovat täyttäneet ryhmät yleensä jo muutamassa minuutissa. Huittisissa tilanne on uimareiden kannalta huomattavasti suotuisampi.

– Kaikki halukkaat on pystytty ottamaan mukaan ja ryhmiä on lisätty tarpeen mukaan. Nytkin on tullut jo ennakkoon niin paljon kyselyitä, että lisäsimme kesän tarjontaan valmiiksi yhden ryhmän, kertoo uimaopettaja Mona Koski.

Mukaan vanhanaikaisesti puhelimella

Huittisissa linjaus on muutenkin eri kuin monissa muissa maakunnan halleissa. Yleensä kunnat suosivat palveluissa omia asukkaitaan, mutta Huittisten uimakouluihin pääsevät mukaan myös oman kaupungin ulkopuolelta tulevat lapset. Tänään alkava ilmoittautuminenkin hoidetaan oman pään mukaan.

– Moni on kritisoinut sitä, että meillä ei ole netti-ilmoittautumista. Mutta me otamme vanhanaikaisesti ilmoittautumisia vastaan yksi kerrallaan puhelimessa ja se tapa on hyväksi havaittu, Mona Koski toteaa.

Huittisten uimakoulun ilmoittautuminen alkaa tänään. Myös Harjavallassa, Kokemäellä, Merikarvialla, Raumalla, Kankaanpäässä ja Porissa on vielä mahdollisuus ilmoittautua uimakouluun lähipäivinä.