Kuoriperunavaihtoehtoa markkinoidaan kuopiolaiskouluille – ohutkuorinen kesäperuna olisi helppo aloitus

Kuopion koulujen ruokapalveluista vastaava yhtiö aikoo tiedottaa laajasti kouluille mahdollisuudesta tarjota koululaisille perunat kuorineen valmiiksi kuorittujen sijaan.

Keitetyt perunat
Perunoita
YLE

Kuopion kouluille halutaan tarjota aiempaa aktiivisemmin mahdollisuutta vaihtaa kouluruokailussa kuoritut perunat kuorellisiin.

Ruokapalveluista vastaava Servica voisi toimittaa kouluille helposti keitetyt perunat myös kuorineen, mutta vain harvat koulut ovat tähän asti tarttuneet vaihtoehtoon. Koulut ovat suosineet kuorettomia perunoita, koska oppilaat eivät välttämättä osaa kuoria tai siihen kuluu aikaa. Kuorettomia perunoita kuitenkin moititaan kumimaisuudesta.

Servican ruokapalvelujen suunnittelijan Merja Koistisen mukaan elokuu olisi hyvää aikaa aloittaa kuoriperunoiden käyttö, kun kuoret ovat vielä ohuet.

– Siirtyminen lähtee aika kivuttomasti varhaisperunasta, hän tuumii.

Koulut voivat edelleen itse valita, haluavatko ne perunansa kuorineen vai ilman.

– Sitä kautta lähdetään viemään, että tiedotetaan heille ja kerrotaan, että näin pystyy valitsemaan, Koistinen toteaa.

Servican väkeä oli vastikään kuulemassa kuopiolaisen Hatsalan koulun oppilaiden mielipiteitä kouluruoasta. Merja Koistisen mukaan palaute oli rakentavaa. Oppilaat muun muassa kertoivat, mitkä ruoat ovat maistuneet heille paremmin ja mitkä huonommin.

– Ainahan jonkin verran ruokalista uudistuu. Näitäkin ruokia, jotka ovat olleet esillä myös Hatsalassa, katsotaan uudella silmällä, Koistinen sanoo.