1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Metrokuljettaja

Länsimetro tuo lisää töitä metronkuljettajille – pestit kestävät suunniteltua pidempään

HKL kouluttaa seuraavan vuoden aikana jopa 80 uutta metronkuljettajaa.

Metrokuljettaja
automaattimetro, metro, kuljettaja, hkl
Yle/Jere Valkonen

Länsimetron avaaminen liikenteelle lisää rutkasti tarvetta uusille metronkuljettajille. HKL kouluttaa seuraavan vuoden aikana jopa 80 uutta metronkuljettajaa.

– Kun vuoroväli muuttuu 2,5 minuutiksi koko linjalla, niin kuljettajien tarve kasvaa. Yksityiskohtaista lukua ei ole vielä edes laskettu, mutta kurssit pitää aloittaa joka tapauksessa, kertoo metroliikennejohtaja Tapio Hölttä.

Tulevien metronkuljettajien pestit kestävät suunniteltua pidempään, koska metron automatisointi keskeytyi aiemmin tänä vuonna.

– Jos automaattimetro olisi tullut suoraan ja mitään välivaihetta ei olisi ollut, niin silloinhan tällaista ei olisi ollut ollenkaan. Sitten oli vaihe, jossa olisi tarvittu sama määrä väliaikaisia kuljettajia. Uusin versio on, että väliaikaisuus ei ole mikään vuosi vaan se vie muutaman vuoden ja siitäkään ei ole selvyyttä, että kuinka monta vuotta. Tämä riippuu siitä, että automatisoidaanko metro kohtuullisen nopeasti vai lykätäänkö sitä, kertoo Hölttä.

Hölttän mukaan metronkuljettajien peruskurssit kiinnostavat aiempien vuosien tapaan.

– Ennätyshakijamäärä on 1300 ja 18 valittiin kurssille. Normaalikurssille otetaan 12 oppilasta, jonne on yleensä 200-300 hakijaa. Valinnanvaraa on kyllä.

Ruoholahdesta Matinkylään kulkeva Länsimetro avataan liikenteelle elokuussa 2016.

Lue seuraavaksi