1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ravintolaillan jatkovieraat pahoinpitelivät isännän ja tyhjensivät asunnon – hovioikeus ei muuttanut tuomiota

Mies pahoinpideltiin ja asunnon irtaimisto ja auto varastettiin ravintolaillan jatkoilla. Ryöstöstä tuomittiin mieskaksikko, joista toinen valitti hovioikeuteen. Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut Oulun käräjäoikeuden langettamaa ehdotonta vankeusrangaistusta.

Kotimaan uutiset

Kaksi miestä pahoinpiteli ja anasti kolmannen asunnosta irtainta omaisuutta ja auton vuoden 2012 tammikuussa. Oulun käräjäoikeus tuomitsi tekijäkaksikolle ehdottomat vankeusrangaistukset. Toinen miehistä sai tuomion ryöstöstä ja valitti tuomiosta Rovaniemen hovioikeuteen.

Ryöstön uhri oli tavannut ravintolassa kaksi naista, joiden kanssa hän oli lähtenyt jatkoille kotiinsa. Sinne tuli myös mieskaksikko.

Kaksikko varasti runsaasti irtaimistoa

Miehet pahoinpitelivät asunnon haltijan, jolle tuli muun muassa murtuma nenään. Uhri pakeni pahoinpitelyä asunnon makuuhuoneeseen.

Mies kuuli kolinaa, jonka hiljennyttyä hän huomasi, että asunto oli tyhjennetty. Kaksikko varasti muun muassa kodin elektroniikkaa ja sisustusta, alkoholia ja vaatteita. Lisäksi miehet anastivat uhrin henkilöauton, joka vahingoittui.

Hovioikeuteen valittanut mies katsoi syyllistyneensä varkauteen ja pahoinpitelyyn ja vaati syytettä ryöstöstä hylättäväksi ja rangaistuksen alentamista.

Hovioikeus ei muuttanut 27-vuotiaan miehen yhden vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistusta. Mies oli aiemmin tuomittu viiteen ehdolliseen ja kolmeen ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Lue seuraavaksi