1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lukijoiden sääkuvat

Kevät on täällä! – Kuvagallerian kuvista huomaa luonnon heräämisen

Luonto on herännyt jälleen talven jälkeen väriloistoonsa. Kevään sääkuviin on tallentunut lakeuksilla harvinaisia lintuja.

Ketunleipä kukassa, Vaasa 10.5.2015 Kuva: Matti Hietala, Vaasa

Toukokuu on tuonut luontoon väriä ja eloa. Kukkaan ovat puhjenneet niin krookukset, valkovuokot kuin rentukatkin. Monin paikoin ruohikko on muuttunut värikkääksi kukkamatoksi

Myös muuttolinnut ovat saapuneet lakeuksille nautittuaan talven lämpöä. Yle Pohjanmaan alueella on tavattu harvinaisempiakin lintuja. Esimerkiksi Pentti Hautala sai tallennettua kuviinsa Lapin tunturinummilla yleisesti asuvia kapustarinoita, jotka liikkuivat suurena parvena Töysässä. Linnut toivat Töysään lintubongaajia ympäri Suomea.

Toholammen Nisulassa käyskenteli kattohaikara ruokaa etsien. Sen tallensi torstai-iltana 7. toukokuuta Antero Ylitalo.

Lähetä sääkuva

Alueellisissa tv-uutisissa käytetään katsojien lähettämiä sääaiheisia kuvia. Sääkuvista ei makseta korvausta. Lähetä kuva osoitteeseen: pohjanmaa@yle.fi.

Millaisen kuvan voimme julkaista?

Kuvan lähettäjä vakuuttaa, että hänellä on kaikki tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet lähettämäänsä materiaaliin. Samalla lähettäjä vakuuttaa, että hänellä on oikeus luovuttaa materiaali Yle Uutisille.

Jos kuvaa käytetään uutistarkoituksessa, ei julkisella paikalla kuvaamiseen tarvita lupaa. Tässä tapauksessa ei myöskään tarvita julkistamislupaa kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.

Muissa tapauksissa, kuten sääkuvissa, lähettäjällä tulee olla suostumus kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä siihen, että Yle voi hyödyntää ja käsitellä materiaalia parhaaksi katsomallaan tavalla. Suosittelemmekin, että sääaiheisissa kuvissa ei esiintyisi tunnistettavia ihmisiä.