Kerrostalon ampumisjutussa viisi epäiltyä – taustalla myös järjestäytynyttä rikollisuutta

Oulun Rajakylässä joulukuussa tapahtunut ampumisjuttu on edennyt syyteharkintaan. Luvaton haulikko laukaistiin riidan seurauksena. Useasta rikoksesta epäiltyjä on viisi. Osalla heistä on taustallaan myös järjestäytynyttä rikollisuutta.

Kotimaa

Kaksi naamioitunutta henkilöä tunkeutui Oulun Rajakylässä sijaitsevaan kerrostaloasuntoon joulukuun puolivälissä sunnuntai-iltana.

Asunnossa syntyi riitaa, mutta sen syystä on ristiriitaista tietoa.

– Asunnossa ammuttiin luvattomalla haulikolla, rikoskomisario Petri Savela Oulun poliisilaitokselta kertoo ja lisää, että todennäköisesti ase on ollut asunnossa.

Poliisi kuulusteli tapahtumien johdosta seitsemää ihmistä. Heistä kahta kuultiin todistajina. Poliisin esitutkinta valmistui keväällä ja juttu siirtyi pari viikkoa sitten syyteharkintaan. Rikoksesta epäiltyjä on viisi.

Taustalla myös järjestäytynyttä rikollisuutta

Jutussa rikosnimikkeitä on seitsemän, eli törkeä kotirauhan rikkominen, pahoinpitely, laiton uhkaus, kaksi huumausaineen käyttörikosta, vaaran aiheuttaminen, räjähderikos ja ampuma-aserikos.

– Kaikki rikoksesta epäillyt ovat 20-35-vuotiaita miehiä. Heillä on taustallaan samantyyppistä rikollisuutta kuin tässä tapauksessa. Osa epäillyistä liittyy myös tavalla tai toisella järjestäytyneeseen rikollisuuteen, rikoskomisario Petri Savela kertoo.

Poliisi pidätti tapauksen takia viisi henkilöä. Kiinniotettuna ei ole tällä hetkellä ole ketään. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.