Nepalin uudessa maanjäristyksessä kuolonuhreja

Tiistaina sattuneen järistyksen voimakkuus oli 7,3. Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön mukaan Chautaran kaupungissa on romahtanut useita rakennuksia. Maanjäristyksessä arvioidaan kuolleen ainakin 48 ihmistä.

Ulkomaat
Maanjäristyksen uhreja makaa sängyillä avoimella alueella.
Maanjäristyksen uhreja makaa sängyillä avoimella alueella Kathmandussa 12. toukokuuta. Prakash Mathema / AFP

Tiistaisen Nepalin jälkijäristyksen voimakkuus oli 7,3 ja keskus oli lähellä Mount Everestiä 68 kilometriä Namche Bazarin kaupungin länsipuolella. Keskus on 83 kilometriä itään pääkaupungista Kathmandusta. Järistys sattui noin 19 kilometrin syvyydessä.

Nepalin sisäministeriön mukaan ainakin 48 ihmistä on kuollut jälkijäristyksessä ja 1 117 loukkaantunut.

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu tarjosi tänään Israelin apua Nepalin maanjäristysalueelle.

Nepalissa tiistaina sattunut uusi voimakas maanjäristys on surmannut ainakin 20 ihmistä Charikotin kaupungissa. Monet rakennukset ovat romahtaneet ja ihmisiä on vedetty rakennusten alta. Rakennuksista nousi sankka pölypilvi järistyksen yhteydessä.

Järistys sai ihmiset ryntäämään sisätiloista ulos muun muassa Nepalin pääkaupungissa Kathmandussa. Järistys on tuntunut Intian pääkaupungissa Delhissä, Bangladeshissä ja Tiibetissä. Intiassa kuolleita on 17.

Chautaran kaupungissa ainakin neljä ihmistä, kertoo kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM. Järjestöt ovat olleet Chautarassa auttamassa huhtikuun lopussa sattuneen tuhoisan maanjäristyksen uhreja.

Järistyksen keskus on lähellä Mount Everestin perusleiriä, joka evakuoitiin sen jälkeen, kun huhtikuun maanjäristyksen laukaisema lumivyöry oli surmannut 18 kiipeilijää. Retket vuorelle keskeytettiin tuolloin järistyksen jälkeen.

Huhtikuun 25. päivä sattunut maanjäristys oli voimakkuudeltaan 7,8. Se surmasi yli 8 000 ihmistä.

Lähteet: Reuters, AP, AFP