Suuroperaatio kiukuttaa Bandidos-jäseniä: "Sama show joka kerta – etsivät yhtä kaveria, niin koko talo pengotaan" – video

Poliisi iski tiistaiaamuna Bandidos-moottoripyöräjengin tiloihin Helsingin Kyläsaaressa. Bandidoksen kerhotalon edustalla seisoskelevat Tapsa ja Jesse kertovat olevansa moottopyöräkerhon jäseniä. Heidän käsityksensä mukaan poliisi etsi kerhon jäsentä.

Kotimaa
Tapsa.

Keskusrikospoliisi kertoi tiistaiaamuna Twitterissä (siirryt toiseen palveluun), että KRP:llä on käynnissä suuroperaatio.

– Poliisilla operaatio käynnissä eri puolilla Suomea. Törkeitä huumausainerikoksia, siihen liittyen kotietsintöjä ja kiinniottoja. Operaation kohteena Bandidos MC -jengiin kuuluvia henkilöitä. Toimenpiteet kesken, tiedotamme päivän aikana lisää, twiittasi KRP:n järjestäytyneen rikollisuuden tutkintaosaston rikostarkastaja Ari Karvonen kahdeksalta tiistaiaamuna.

Operaatio Helsingin Kyläsaaressa alkoi Ylen tietojen mukaan aamuseitsemältä ja oli yhä käynnissä kymmenen aikaan aamulla. Tällöin paikalla oli enää muutama poliisi.

Bandidoksen kerhomajan edustalla seisoskelevat Tapsa ja Jesse kertovat, että heidän saapuessaan paikalle yhdeksän kieppeillä läsnä oli runsaasti raskaasti varustautuneita poliiseja.

– Ne tulivat hakemaan yhtä kaveria, mutta sama show vuodesta toiseen, että ne etsivät sitä mappien välistä ja kopioivat ne paperit. Vaikka se on henkilöhaku, niin koko talo pengotaan, ihmettelee Tapsa, joka sanoo olevansa Bandidoksen jäsen.

Jesse puolestaan tuli paikalle jo puoli yhdeksältä aamulla. Hänen pitäisi päästä kerhotiloihin vaihtamaan vaatteet mennäkseen työhaastatteluun, mutta poliisit estävät yhä pääsyn rakennukseen.

– Olen kuullut, että kaveri, jota he tulivat hakemaan, on otettu jo kiinni, eli mitä he enää tuolla tekevät? Henkilöhaku on jo suoritettu, Jesse ihmettelee.

Ylen haastattelemia moottoripyöräkerholaisia ei epäillä rikoksista.