Suoraman kirjastoa ollaan lakkauttamassa Kangasalla taas – säästö 98 000 euroa

Lakkautusta suunniteltiin jo viime syksynä, mutta tuolloin Kangasalan kunnanvaltuusto päätti, että kirjastosta tehdään erillinen päätös. Kuntalaiset keräsivät kirjastonsa puolesta adressin.

kirjastot
Kangasalalaisia osoittamassa mieltään kirjaston puolesta.
Antti Eintola / Yle

Kangasala aikoo lakkauttaa Suoraman kirjaston. Kirjaston lakkauttamisella tavoitellaan 98 000 euron vuosittaisia säästöjä. Kirjaston työntekijät siirtyvät muihin toimipisteisiin.

Kunta arvioi, että Suoramalta kulkuyhteydet muihin kirjastoihin ovat hyvät. Vatialan uusittu kirjasto on kolmen ja puolen kilometrin päässä ja pääkirjastoon on matkaa neljä kilometriä.

Asia on tänään tiistaina esillä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa. Jos asia etenee ehdotetulla tavalla myös kunnanhallituksessa ja -valtuustossa, kirjaston viimeinen aukiolopäivä on 18. kesäkuuta. Lopullinen päätös tehdään valtuustossa 8. kesäkuuta.

Lakkauttamisesitystä käsiteltiin jo viime syksynä, mutta tuolloin kunnanvaltuusto päätti, että kirjastosta tehdään erillinen päätös. Kuntalaiset keräsivät kirjaston puolesta syksyllä adressin.

Kangasalan kulttuurijohtaja Taina Sahlander pitää valitettavana, että kirjastoverkko supistuu. Hän toivoo kuitenkin, että tämän päätöksen jälkeen tilanne rauhoittuu.

– Sekin on raskasta, jos asia tulee esille aina uudelleen ja uudelleen, Sahlander sanoo.

Kangasalla on pääkirjaston lisäksi kirjastoauto ja neljä lähikirjastoa. Suoraman kirjaston kävijöistä yli puolet on koululaisia. Vuonna 2014 kirjastossa kävi kaikkiaan 30 195 asiakasta ja lainoja kertyi noin 65 000.