yle.fi-etusivu

Sipilä: Hallitusneuvottelut etenevät hyvin

Hallitusohjelman talousosiosta päästään ilmeisesti neuvottelemaan vielä tänään eli päivää suunniteltua aikaisemmin, sanoo keskustan Juha Sipilä.

politiikka
Halllitusneuvotteluiden vetäjä, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä valtioneuvoston juhlahuoneiston Smolnan portaikossa Helsingissä tiistaiaamuna 12. toukokuuta.
Halllitusneuvotteluiden vetäjä, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä valtioneuvoston juhlahuoneiston Smolnan portaikossa Helsingissä tiistaiaamuna 12. toukokuuta.Markku Ulander / Lehtikuva

Hallitusneuvottelut ovat edenneet yllättävän hyvin, sanoo hallitusneuvotteluja johtava Juha Sipilä (kesk.).

Maahanmuuttokysymyksiä pohtivassa työryhmässä ollaan Sipilän mukaan jo varsin valmiita, eikä isoja kysymyksiä ole enää auki. EU-ryhmässäkin ollaan aika pitkällä.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa pohtivan työryhmän työ on Sipilän mukaan vielä "vähän vaiheessa", koska se pääsi liikkeelle muita myöhemmin. Myös strategiaryhmä saanee työnsä pitkälle jo tänään. Sipilä uskoo, että kaikki työryhmät saavat työnsä valmiiksi keskiviikkoiltaan mennessä.

– Tämä on kyllä ollut hyvähenkistä, sanoo Sipilä. Työssä ollaan hänen mukaansa oltu Suomen asialla, eikä puolueiden edustajina.

Enemmän ongelmia Sipilä odottaa, kun tulevan hallituksen talousohjelmasta päästään vääntämään. Tuolloin arvopohjat tulevat esiin ratkaisuissa, hän uskoo.

Sipilän mukaan talousasioihin päästään ilmeisesti tänään eli päivää ennakoitua aikaisemmin. Osio on kuitenkin hänen mukaansa niin vaikea, että on vain hyvä, että sille saadaan yksi lisäpäivä.

Perussuomalaisten Timo Soini säesti Sipilää toteamalla, että "hyvinhän työ menee, kun on oikeat tyypit asialla".

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Kotimaiset elokuvat

Armomurhaajassa periaatteen miehet maksavat kalliisti härkäpäisyydestään

Minibudjetilla tehty tyly suomalaistrilleri kerää suitsutusta maailmalla

Kulttuuri

Tuntuuko, että suomalaisissa elokuvissa on aina samat naamat? Yle selvitti, kenellä on eniten rooleja

Matti Onnismaa

Harva tunnistaa 2010-luvun käytetyintä näyttelijää – Matti Onnismaa on sivuroolien kuningas

Susi

"Karjaisin kovaa ja ajattelin, että siitä ne lähtevät karkuun. Niin ei käynyt."

Katso video: Sudet tulivat vain muutamien metrien päähän työmiehestä Ruokolahdella