1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. media

Silminnäkijän Hannele Valkeeniemi lehdistövirkamieheksi Tallinnaan

Valkeeniemi kertoo, että Viro on ollut hänen ammatillinen salarakkaansa jo vuodesta 1992.

media
Tuottaja Hannele Valkeeniemi
Tuottaja Hannele ValkeeniemiYle

Ylen silminnäkijän tuottaja, toimittaja Hannele Valkeeniemi on valittu määräaikaiseksi lehdistövirkamieheksi Suomen Tallinnan-suurlähetystöön.

Kausi on kolmivuotinen ja alkaa elokuun alussa. Kangasalan Sahalahdella asuva Valkeeniemi on työskennellyt toimittajana ja juontajana Yleisradiossa vuodesta 1989 lähtien, viimeksi Silminnäkijä-ohjelman tuottajana vuodesta 2007 alkaen.

Valkeeniemi on mm. Bonnierin palkitsema journalisti, jolla on monipuolinen kokemus ajankohtaisohjelmista, kansainvälisistä ohjelmaprojekteista sekä suomalais-virolaisista yhteistyöhankkeista sekä työn puolesta että vapaa-aikana.

”Joskus salarakkaalle on annettava periksi”

Hannele Valkeeniemi kertoo, että päätös Ylen jättämisestä oli vaikea.

– Jouduin valitsemaan kahden erittäin mielenkiintoisen työtehtävän välillä.

Viroa sujuvasti puhuva Valkeeniemi on pitkään ollut kiinnostunut eteläisen naapurin asioista. Hän on toiminut monenlaisissa suomalais-virolaisissa yhteistyöprojekteissa sekä työn puolesta että vapaa-aikana.

– Ammatillisessa mielessä Viro on ollut salarakkaani siitä asti, kun olin Eesti Raadiossa harjoittelijana vuonna 1992. Joskus salarakkalle on annettava periksi, Hannele nauraa.

Lehdistövirkamies vaikuttaa viestinnän, kulttuurin ja muun promootion keinoin Suomen tavoitteiden edistämiseen ja maakuvaan keskeisissä kohderyhmissä Virossa. Tarkoituksena on edistää Suomen kiinnostavuutta eri alojen yhteistyökumppanina.

Tehtävänä on lisäksi ylläpitää laajoja suhteita Viron mediaan ja maassa toimiviin kansainvälisiin kirjeenvaihtajiin. Lehdistövirkamies toimii yhteistyössä myös Suomen Viron-instituutin kanssa.

Lue seuraavaksi