1. yle.fi
  2. Uutiset

Kalastaja sai saaliiksi laiturin

Ounasjoen veden pinta nousee Rovaniemellä kohinalla ja paikoin on vaikea erottaa missä joenuoma oikein menee. Rantojen pensaikot ja matalat saaret ovat jo veden alla. Virrassa ui irti päässeitä veneitä, rantojen roskaa ja muutakin irtainta tavaraa. Rovaniemeläisen Rainer Poikajärven kalareissu päättyi tiistaina laiturinpelastus puuhiin.

Kotimaan uutiset
Tulvaa Vitikanpäässä
Yksinäinen vene tulvan valtaamalla rannalla Rovaniemen Vitikanpäässä.

Rainer Poikajärvi aloitti verkkokalastuksen heti kun jäät sulivat Rovaniemen korkeudella. Kalamies kun on, hän kiertelee kysymysta kalansaliista. Tänään hän poikkeuksellisesti avautuu kalareissustaan.

Kyllä ihmisten pitää nyt huolehtia tavaroistaan rannoilla.

Rainer Poikajärvi

– Olin aamupäivällä kokemassa verkkoja, kun ohi ajelehti iso laituri. Siinä oli ponttoonit ja kaikki. Hinasimme kaverin kanssa se rantaan ja nyt on sidottu rantakoivuun. Kyllä ihmisten pitää nyt huolehtia tavaroistaan rannoilla.

Rainer Poikajärvi äimistelee veden nopeaa nousua Rovaniemen Vitikanpäässä.

– Sunnuntaina tässä oli vielä paljon jäätä ja vesi oli paljon matalammalla. Sen jälkeen vesi on noussut nopeasti ja nousu jatkuu. Jo nyt vesi on korkeammalla kun viime viime vuonna koko keväänä.

Rovaniemellä vesi on jo noussut Arktikumin läheiselle kevyen liikenteen väylälle mutta Vitikanpään tie on vielä kuiva.

Ely-keskuksen mukaan Kemijoella virtaama on keskimääräistä suurempi ja jos ennustetut sateet toteutuvat sankkoina, kasvaa tulvariski Rovaniemen kohdalla.

Lyhyen tinkaamisen jälkeen Rainer myöntää, että laiturin lisäksi verkkoihin on tarttunut muutakin.

– Aina paistinpannulle jotain kalaa tulee.

Lue seuraavaksi