Kuopion yliopistollisen sairaalan lasitaideteos tarkistettiin: Ei enää putoamisriskiä

Uuden sairaalarakennuksen lasitaideteos tarkastettiin huolellisesti, koska yksi teoksen lasielementeistä putosi paikaltaan. Kiinnikkeet olivat kuitenkin kunnossa, joten vika saattoi piillä valmistusprosessissa.

Kotimaa
Lasinen seinä josta puuttuu yksi elementti
Antti Karhunen / Yle

Kuopion yliopistollisen sairaalan uuden sairaalarakennuksen julkisivutaideteoksen lasielementit on tarkistettu putoamisvaaran varalta. 444 osasta koostuvasta taideteoksesta putosi viime viikolla yksi lasielementti.

Lasielementit toimittanut Teräselementti Oy on nyt tarkistanut kaikkien lasirakenteiden kunnon ja kiinnitykset. Yhtiö toteaa kiinnitysten olevan kunnossa, eikä tarkastuksessa havaittu mitään rakenteellista tai ulkoista syytä, josta lasirikko olisi voinut johtua.

Itse kappaleesta ei voi päätellä mitään, koska se oli karkaistua lasia, joka meni murusiksi jo ennen kuin se putosi alla olevan ravintolan katolle. Yhtiön mukaan lasin rikkoutuminen aiheutuu yleensä epäpuhtauksista valmistusprosessissa.

Kaarisairaalan julkisivun vieritse voi taas kulkea tavalliseen tapaan. Aukko julkisivuteoksessa paikataan uudella lasilla ensi viikolla.