Nuorukaisen ampunut poliisi välttyy syytteiltä Yhdysvalloissa

Syyttäjän mukaan poliisi ei toiminut väärin ampuessaan aggressiivisesti käyttäytynyttä 19-vuotiasta miestä seitsemän kertaa Wisconsinissa maaliskuussa. Kyseessä oli yksi tapauksista, joissa tummaihoinen siviili on kuollut poliisin voimankäytön seurauksena Yhdysvalloissa.

Ulkomaat

Värillisen nuorukaisen Yhdysvalloissa surmannut poliisi välttyy syytteiltä. Valkoihoinen poliisi ampui aseistautumattoman 19-vuotiaan miehen Wisconsinin osavaltiossa maaliskuussa. Viranomaisten mukaan poliisi ei käyttänyt uhkaavassa tilanteessa liiallista voimaa.

Uhri oli väitetysti lyönyt kahta ihmistä ennen poliisin saapumista. Poliisi meni sisälle taloon, jossa nuorukainen oli. Syyttäjän mukaan uhri käyttäytyi tilanteessa aggressiivisesti.

Syyttäjä sanoo, että poliisi oli kehottanut nuorukaista kolme kertaa olemaan tekemättä vastarintaa. Nuorukainen ei reagoinut ja poliisi ampui seitsemän laukausta, jotka kaikki osuivat uhriin.

Yhdysvalloissa on ollut useita tapauksia, joissa värillinen siviili on kuollut valkohoisen poliisin voimankäytön seurauksena. Tapaukset ovat herättäneet laajoja protesteja eri kaupungeissa.

Lähteet: AFP