1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulussa etsitään käsilaukkuvarkaita

Nuoret miehet veivät kahdelta naiselta käsilaukun tiistaina Oulussa. Molemmissa tapauksissa uhri piti kiinni tiukasti laukustaan jolloin laukku revittiin voimalla käsistä. Tekijät olivat noin 20-vuotiaita miehiä. Poliisi toivoo tapahtumista tietoja Oulun poliisilaitoksen vihjepuhelimeen.

Kotimaan uutiset

Tiistaina kello 17.30 aikoihin kaksi miestä anasti käsilaukun naiselta Koskelassa. Anastus tehtiin Liisantiellä kerrostalorapun edustalla.

Miehet ajoivat naisen taakse polkupyörällä ja toinen otti käsilaukusta kiinni. Nainen sai pidettyä laukun itsellään, vaikka laukun toinen kahva katkesi. Kun toinen mies tuli paikalle ja repi laukkua naiselta katkesi toinenkin kahva ja mies sai laukun haltuunsa.

Tekijät poistuivat paikalta pyörällä Irmantien suuntaan. Tekijät olivat noin 20-vuotiaita miehiä. Toisella oli yllään vihertävä takki ja toisella musta - valkoinen takki. Anastettua omaisuutta ei löytynyt lähietsinnässä.

Toinenkin anastus tiistaina

Tiistai-iltana kello 21.20 aikaan kaksi nuorta miestä vei naiselta käsilaukun Puolivälinkankaalla Maahisentien ja Peikontien välisellä kevyen liikenteen väylällä.

Miehet lähestyivät naista polkupyörillä ja toinen tarrasi kiinni laukusta. Nainen kaatui maahan miehen riuhtomisen seurauksena mutta sai pidettyä laukun aluksi hallussaan.

Mies uhkaili naista ja sai lopulta revittyä laukun naisen kädestä, jonka jälkeen miehet poistuivat polkupyörillä kohti Peikontietä ja lähtivät pyöräilemään eri suuntiin.

Molemmat miehet olivat hoikkia, noin 20-vuotiaita. Toinen oli liikkeellä vihreällä miesten polkupyörällä. Molemmilla oli tummat hupparit, joiden huput oli vedetty pään yli, kasvot oli peitetty huivilla. Toisella oli harmaat verryttelyhousut.

Poliisi suoritti alueella lähietsintää ja poliisikoira löysi naiselta anastetun laukun noin kahdensadan metrin päästä tapahtumapaikalta. Anastettu omaisuus saatiin lähes kokonaan takaisin.

Tapahtumiin liittyvät havainnot ja tiedot pyydetään ilmoittamaan Oulun poliisilaitoksen vihjepuhelimeen p. 0295 416 194.

Poliisi varoittaa käsilaukkuvarkaista kesällä

Käsilaukkujen anastukset yleensä lisääntyvät kesäaikaan. Poliisi kehottaa huolehtimaan, ettei hallussa pidettäisi huomattavia summia käteistä eikä missään nimessä pankkikortin tunnuslukua. Jos pankki- tai luottokortti anastetaan, se tulee välittömästi kuolettaa kortin väärinkäytön estämiseksi.

Lue seuraavaksi