Oppilaiden pelätään jäävän ilman luokkatilaa Lauttasaaressa

Helsingin tilakeskus rauhoittelee vanhempia ja uskoo lisätilan järjestyvän ajallaan.

Kotimaa
Aapinen koulupulpetin päällä.
Yle

Helsingin Lauttasaaressa pelätään lähes sadan alakoululaisen jäävän ilman luokkatilaa syksyllä. Alueen lapsimäärät ovat kasvaneet huimaa vauhtia täydennysrakentamisen myötä ja kouluun on syksyllä tulossa uusi yli 170 oppilaan ikäryhmä.

Neljä luokkaa on ollut tarkoitus syksyllä sijoittaa koulun pihalle rakennettaviin parakkeihin. Suunnitelmat ovat kuitenkin tyssänneet rakennuslupaan, jota ei ole kuulunut rakennusvirastosta. Lauttasaaren ala-asteen rehtori Johanna Honkanen-Rihun mukaan koulu on jo nyt tupaten täynnä.

– Muina vuosina meillä on ollut tässä vaiheessa jo lupaus ja tieto siitä, että parakit tulevat. Kaikki tilat on jo käytössä ja lisätilat on vuokrattu Etera-hallista, naapurikoulusta ja seurakunnalta.

Vanhat puut kouluparakkien tiellä

Honkanen-Rihu tietää, että parakkien viivästyminen johtuu siitä, että niitä ei olla saatu sovitettua koulun pihapiiriin maisemallisista syistä.

– Pihalla on esimerkiksi vanhoja puita. Rakennusvalvonta tietysti aina miettii pihojen säilymistä ennallaan. Nyt kun meidän koulun on niin kovin täynnä, niin piha-alue on laajentunut alueelle mikä ei ole ollut koulukäytössä lainkaan.

Kaupungin tilakeskus rauhoittelee vanhempia ja uskoo luvan tulevan ajallaan. Projektijohtaja Kari Hartikaisen mukaan kaupunki ei jätä oppilaita taivasalle, vaan parakit nousevat koulun pihalle heti kun lupa saa lainvoiman.