1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Keski-iän kriisi sai Anssi Kelan palaamaan uudella levyllä vielä menneeseen: "Kunnon kasarisoundi on minulle lämmin syleily"

Laulaja-lauluntekijä Anssi Kelan perjantaina ilmestyvällä levyllä on vahva 80-luvun poljento. Aamu-tv:n sohvalla artisti kertoo, että on käyttänyt uudella levyllään elementtejä, jotka kiidättävät hänet omiin parhaisiin vuosiinsa.

musiikki
Anssi Kela
80-luvun poljento kuuluu vahvana läpi Anssi Kelan tuoreen Nostalgiaa-levyn. Haastattelussa Kela pohti muun muassa keski-ikäisyyden vaikutusta musiikkiinsa sekä sitä, miksi hän viihtyy niin hyvin menneen ajan äänimaailmassa.

Perjantaina ilmestyy Anssi Kelan kuudes sooloalbumi, Nostalgiaa-levy. Nimen mukaisesti Kela palaa levyllään jälleen ajassa taaksepäin, omille musiikillisille juurilleen.

– Musiikilla on merkillinen voima, se muodostaa eräänlaisen aikakapselin. Kun kuulee jonkin kappaleen vaikka vuosikymmenten tauon jälkeen, se saattaa kiidättää sinut tiettyyn hetkeen ja tunnelmaan. Sitä saattaa muistaa yksityiskohtia huoneesta, jossa kappaleen on kuullut, jopa hajuja ja tuoksuja, Kela pohtii Aamu-tv:ssä.

Uudella levyllä Kela on nimenomaan käyttänyt elementtejä, jotka kiidättävät hänet itsensä omien sanojensa mukaan "parhaisiin vuosiinsa".

– Kasarisoundi on minulle sellainen lämmin syleily, pehmeä peite, Kela hymyilee.

"Liikettä se taaksepäin meneminenkin on"

Levyn nimikkokappaleessa Kela laulaa näin:

– Meistä on tullut juuri sellaisii, joille nuorempina naurettiin. Me ollaan dinosauruksii ja eilispäivän uutisii. Vanhat pierut haihtumassa uusiin tuuliin.

Artisti myöntääkin, että kyse on myös eräänlaisesta keski-iän kriisistä.

– Kyllä se epäilemättä liittyy myös siihen, että minulla on jo se 40 mittarissa. Kun kilometrejä kertyy enemmän, on taipumuksena tarkastella maailmaa enemmän peruutuspeilin kautta.

– Tärkeää on, että artisti pysyy liikkeellä, ja liikettä se taaksepäin meneminenkin on.

Lue seuraavaksi