1. yle.fi
  2. Uutiset

Venäläisten määrä vähentynyt jyrkästi – ulkomaiset matkailijat yöpyvät Suomessa entistä vähemmän

Tilastokeskuksen mukaan ulkomaisten matkailijoiden yöpyminen Suomessa on vähentynyt. Venäläismatkailijoiden yöpymiset olivat tämän vuoden maaliskuussa vähentyneet melkein 50 prosenttia vuoden 2014 maaliskuuhun verrattuna.

Kotimaan uutiset
Turistit saapumassa hotellin aulaan Helsingissä.
Turistit saapumassa hotellin aulaan Helsingissä.Yle

Ulkomaiset matkailijat yöpyivät Suomen majoitusliikkeissä tämän vuoden maaliskuussa melkein kymmenen prosenttia vähemmän kuin maaliskuussa 2014. Tilastokeskuksen mukaan (siirryt toiseen palveluun)erityisesti venäläismatkailijoiden yöpymisten määrä on vähentynyt jyrkästi.

Venäläiset yöpyivät Suomen majoitusliikkeissä tämän vuoden maaliskuussa melkein 50 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Tästä huolimatta venäläiset olivat tuona aikana suurin ulkomaisten yöpyjien ryhmä, jättäen saksalaiset matkailijat toiselle sijalle.

Tärkeimmistä Suomeen suuntautuvista matkailijamaista suurin yöpymisten vähennys kirjattiin venäläisten lisäksi japanilaisille, joiden yöpymisten määrä oli noin 15 prosenttia vähemmän kuin maaliskuussa 2014.

Ulkomaisten yöpyjien määrässä ei kuitenkaan kaikkien kansallisuuksien kohdalla tapahtunut laskua. Kiinalaisten yöpymiset lisääntyivät tämän vuoden maaliskuussa eniten, noin 26 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Yöpymisten kokonaismäärä majoitusliikkeissä oli lähes 1,6 miljoonaa yöpymisvuorokautta, mikä oli melkein kolme prosenttia vähemmän kuin maaliskuussa 2014. Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja ja ne on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa sekä retkeilymajoilta.

Lue seuraavaksi