1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. terveys

Kauniiksi kikkailemalla: Ripsipidennykset, pyllyfarkut ja itseruskettavat ovat jo arkipäivää

Naiset hakevat jatkuvasti uusia keinoja kauneutensa korostamiseen. Esimerkiksi ripsienpidennyksillä, rusketuksella ja kulmakarvojen värjäämisellä haetaan myös helpotusta päivittäiseen kaunistautumiseen. Myös takapuolen muotoja korostavat farkut ovat nousseet suureen suosioon.

Kuva: Heidi Hannukainen / Yle

Peilin edessä istuu nuori nainen ehostamassa meikkiään. Torniolainen Jennika Halonen on valmistautumassa muotinäytökseen, joten hiukset ja meikin on oltava tiptop.

Arkena Halonen haluaa näyttää hyvältä, mutta jättää väliin joka-aamuisen ripsivärin ja pohjameikin laittamisen. Tämän nainen korvaa säännöllisellä ripsienpidennysten huoltamisessa ja rusketuksella.

– Vaikka meikkipohjan jättäisi tekemättäkin, iho näyttää hehkuvalta kun iho on päivettynyt. Ripsenpidennykset tekevät silmistä näyttävämmät ja se helpottaa arkimeikkiä. Ei tarvitse alkaa värkkäämään kajalin ja ripsivärin kanssa, Halonen pohtii.

– Käyn kerran kuukaudessa solariumissa ja lisäksi käytän itseruskettavia. Ripset huollan noin kolmen viikon välein, Halonen arvioi.

Ulkonäön muokkaaminen yhä suositumpaa

Oman ulkonäön muokkaaminen on entistä helpompaa ja hyväksyttävämpää. Jatkuvasti kasvava kauneudenhoitoala tuo mitä erilaisimpia vaihtoehtoja ulkoisen olemuksen muokkaamiseen.

Kestopigmentoinnit, ripsienpidennykset, rakennekynnet, vartaloa muokkaavat alus- ja päällysvaatteet ja jopa kirurgiset toimenpiteet ovat yhä suositumpia. Lisäksi vaatekaupoissa kysyttyjä ovat ns. pyllyfarkut eli housut, jotka leikkauksella korostavat takapuolen muotoa.

Hiustenpidennyksetkin ovat jo pidemmän aikaa tarjonneet helpotusta ohuiden ja lyhyiden hiusten kanssa kamppaileville.

Halonenkin satsaa tukan laittamiseen sujauttamalla päähän klipsipidennykset. Juhlia varten laitetaan myös kynnet kuntoon kaupasta ostettavilla tekokynsillä.

– Juhlia varten laittautumisessa voi mennä parikin tuntia. Silloin meikkaan enemmän ja laitan pidennykset päähän. Aiemmin käytin niitä päivittäin, mutta oma tukka kasvoi pidemmäksi ja totta puhuen laiskistuin siihen hommaan, Halonen naurahtaa.

Konstien riskit tiedossa

Solariumin ihosyöpävaara on mietityttänyt nuorta naista. Tämän takia Halonen ei juokse solariumissa viikottain, vaan lisää rusketusta purkista.

Näyttävillä ripsienpidennyksilläkin on toinen puoli, niissä käytettävä liima voi silmään joutuessa vaurioittaa sarveiskalvoa.

– Olen välillä miettinyt näitä asioita, mutta suoranaisesti nämä eivät pelota. Minusta on tärkeää näyttää hyvältä ja haluan satsata siihen. Se lisää itsevarmuutta, Halonen pohtii.