Bisons haluaa tasoittaa puntit – Turkuhalli toimii korisfinaalin näyttämönä

Loimaan Bisons ja Joensuun Kataja iskevät yhteen Turkuhallissa Korisliigan toisessa finaaliottelussa keskiviikkona. Molemmissa leireissä toivotaan yleisön löytävän lehtereille.

urheilu
Koripalloharjoitukset Turkuhallissa.
Turkuhalli on finaalien näyttämönä.Kimmo Gustafsson / Yle

Loimaan Bisons lähtee keskiviikkona toiseen loppuotteluun allaan selkeä 22 pisteen tappio ensimmäisestä loppuottelusta. Loimaalaisjoukkue ei kuitenkaan ole heittänyt kirvestä kaivoon, vaan finaalivoitot halutaan tasoittaa kotiyleisön edessä.

– Lähdemme finaaliin ihan hyvin mielin. Ensimmäinen ottelu ei ollut meiltä paras mahdollinen, mutta tällä kaudella olemme pelanneet muutaman huonomman ottelun, ja heti seuraavassa ottelussa parantaneet siitä. Ihan luottavaisin mielin tässä otteluun lähdetään, Bisonsin takamies Antto Nikkarinen sanoo.

Bisons järjestää finaalien kotiottelunsa Turkuhallissa suuremman yleisömäärän houkuttelemiseksi.

– Kyllähän Turkuhallissa pelaaminen nostaa fiilistä. Viimeksi, kun pelasimme täällä, oli aivan loistava tunnelma. Toivottavasti tänään tulee samanlainen. Odotukset ovat kovat, sillä ilmeisesti paikan päälle on tulossa hyvin porukkaa. Toivottavasti kaikki muistavat kannustaa meitä, takamies toivoo.

Turkulainen Turkuhallissa, mutta vierasjoukkueessa

Katajan riveissä pelaa maajoukkueesta tuttu turkulainen Teemu Rannikko, joka odottaa innolla pelaamista kotikaupungissaan.

– Mahtavaa, että Bisons on tuonut tämän ottelun Turkuun. Arvostan tätä todella paljon turkulaisena ja tämä antaa kaikille turkulaisille ja lähikuntien asukkaille mahdollisuuden tulla katsomaan hyvää korista. Hyvän lisämausteen otteluun tuo se, että yleisön joukossa on varmasti paljon tuttuja naamoja, Rannikko sanoo.

Turkuhallissa on pelattu ennenkin koripalloa ja areena on osoittanut mukautuvansa erinomaisesti myös koripallon tarpeisiin. Niin Bisonsin kuin Katajan puolelta toivotaan, että yleisöä saapuu paikan päälle runsain määrin.

– Yleisöähän tämä areena vaatii. 3000 katsojaa näyttää täällä aika pieneltä eli 5000 katsojaan pitäisi päästä, jotta täällä saataisiin hyvä meininki päälle. Itse pelasin täällä viimeksi muistaakseni kaudella 98-99 ja silloin oli hyvä fiilis eli kyllä tänne tunnelman saa aikaiseksi, Rannikko kertoo.

Kataja pyrkii rauhoittamaan

Bisons-leiristä vakuutellaan, ettei ensimmäisessä finaalissa kärsitty tappio ole aiheuttanut liiaksi muutoksia joukkueen pelilliseen tekemiseen.

– Ei me hirveästi olla mitään muutettu. Haluamme kiinnittää huomiota pieniin huolellisuusjuttuihin. Kataja pääsi tekemään paljon palloscreenejä, joita emme halua. Ihan samalla taktiikalla lähdemme peliin kuin millä menimme ensimmäiseen otteluun. Nyt vain pitää tehdä asiat huolellisemmin, Nikkarinen sanoo.

Historiansa ensimmäistä Suomen mestaruutta hakevan Katajan maha ei tullut täyteen avausottelusta. Rannikko uskoo, että toisesta finaalista tulee kovaa taistelua voitosta.

– Biisonit laittaa tänään varmasti kaiken peliin. Meidän tehtävänämme on pitää käsijarrusta kiinni ja yrittää pitää tempoa alhaalla, Rannikko ruotii.

Bisonsissa tiedetään lääkkeet siihen, miten finaalivoitot tasoittuvat tänä iltana.

– Meidän pitää pystyä puolustamaan Rannikkoa paremmin. Viimeksi hän sai tehdä kentällä ihan mitä halusi, Nikkarinen toteaa.

Suomen mestari on selvillä kolmella voitolla. Kolmas loppuottelu pelataan ensi lauantaina, ja mikäli kolmen ottelun jälkeen finaalisarja jatkuu, pelataan Turkuhallissa neljäs finaali sunnuntaina.