Warkauden Lehti: Varkauden akkutehtaalle löytyi uusi omistaja

Lehden mukaan kyseessä on uusi yhtiö. Edellinen akkuvalmistaja ajautui konkurssiin vuonna 2013.

talous
Varkauden akkutehdas
Antti Karhunen / Yle

Varkauden akkutehdas on saanut uuden omistajan, kertoo Warkauden Lehti. Lehden mukaan kyseessä on (siirryt toiseen palveluun) viime vuoden lopulla perustettu European Battery Technologies -niminen yhtiö.

Akkutehtaalla toimi aiemmin European Batteries -yhtiö, mutta se ajautui konkurssiin kesällä 2013. Tehtaalla ei ole ollut toimintaa sen koommin.

Viime elokuussa konkurssipesä oli jo kertaalleen pääsemässä sopimukseen kaupasta, mutta ulkomaalainen ostajaehdokas perui kaupat viime hetkillä.

Akkutehdas aloitti Varkaudessa vuonna 2010.

Yle Savo tavoitti yrityksen päättäjiin merkityn, yhtiön toiminnan käynnistämisessä auttavan suomalaismiehen, mutta hän pidättäytyy vielä kommentoimasta yhtiön suunnitelmia tarkemmin.

– Pitää paikkansa, että konkurssipesä on myyty sijoittajalle, joka on operoinut tämännimisen yrityksen kanssa. Siitä, mitä se tarkoittaa, ei ole mahdollista tiedottaa mitään, Mikko Vuoristo sanoo.

Akkutehtaan konkurssipesän pesänhoitaja Jarmo Makkonen ei vahvista Warkauden Lehden tietoja, mutta toteaa, että yhtiö tulee todennäköisesti julkisuuteen lähiaikoina.

Juttua on korjattu 13.5.2015 klo 17:02: Uuden omistajayhtiön nimi on European Battery Technologies, ei European Battery Finland. Juttuun lisättiin myös Jarmo Makkosen ja Mikko Vuoriston kommentit.