Tuija odottaa hovioikeuden päätöstä – työtunnit ovat lisääntyneet yhden viikossa

Pirkanmaan käräjäoikeudessa K-Citymarketille hävinnyt kassatyöntekijä Tuija Hanhisalo odottaa hovioikeuden päätöstä luottavaisin mielin. Työnantaja on hänen mukaansa lisännyt viikkotyötunnit 31:stä peräti 32:en.

talous
myyjä, Tuija Hanhisalo
Jan Hynnä / Yle

– Nyt oli juuri tuntitarkastelut, niin olen saanut yhden tunnin enemmän. Eli nyt seisoo sopimuksessa 32 tuntia.

Näin kertoo kassatyöntekijä Tuija Hanhisalo. Lisäystä hän suostuu kommentoimaan vain sen verran, että vastaus olisi painokelvotonta tekstiä.

Hanhisalo on työskennellyt osa-aikaisesti K-Citymarketissa Tampereen Lielahdessa vuodesta 1988. Viime vuonna hän haastoi työnantajansa oikeuteen Palvelualojen ammattiliiton tuella.

Hanhisalon mielestä hänen työtuntimääränsä olisi pitänyt lisääntyä, koska työpaikalle oli palkattu lukuisia uusia työntekijöitä.

Pirkanmaan käräjäoikeus päätyi kuitenkin sille kannalle, että työnantaja sai tilanteessa palkata uutta väkeä. Nyt asia on hovioikeuden käsittelyssä.

– Hyvää kannattaa odottaa, Hanhisalo toteaa.

– Uskon, että ne jotka siellä päättävät, tajuavat, mikä on homman nimi.

Palaute on rohkaissut entisestään

Tuija Hanhisalon saama palaute on ollut suurimmaksi osaksi erittäin hyvää. Moni on kiittänyt häntä rohkeudesta kamppailla suurta työnantajaa vastaan.

– Jossain lehtifoorumeilla jotkut loksuttaa turpaansa, että tyhmä ämmä kun on ollut 26 vuotta osa-aikaisena. Mutta sillä ei ole merkitystä, koska tiedän, että oikealla tiellä olen.

– Toivottavasti työntekijät muillakin aloilla tajuavat, että ei tarvitse hyväksyä vastentahtoista osa-aikatyötä, Hanhisalo kannustaa.

Oikeustaisteluun lähtemistä hän ei kadu, korkeintaan sitä, ettei aloittanut jo aikaisemmin.