1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Alvar Gullichsenin uutuuspatsas aidattiin – kyltit kieltävät kiipeilyn

Porin Noormarkkuun Markku-liiton voimin pystytetty metallinen patsas on aidattu. Nykytaiteilija Alvar Gullichsenin teräsveistos Ukk´ram – Salaperäinen alus pystytettiin huhtikuun lopulla ja siitä suunniteltiin kohtaamispaikkaa.

kulttuuri
Alvar Gullichsenin teräsveistos Ukk´ram – Salaperäinen alus Porin Noormarkussa on aidattu.
Soila Ojanen / Yle

Kuuluisan nykytaiteilijan Alvar Gullichenin uusi teräsveistos Ukk´ram – Salaperäinen alus Porin Noormarkussa on aidattu.

Patsas pystytettiin huhtikuun loppupuolella Markku-liiton ja useiden lahjoittajien tilauksesta Söörmarkun kylässä Markun päivänä. Vielä tuolloin patsaan luo oli helppo kävellä.

Nyt patsas on rajattu puuaidalla ja aidan kylkeen on pystytetty kyltti, jossa lukee "Teoksen päälle kiipeäminen kielletty!".

Piti tulla kohtaamispaikka

Teoksen julkistustilaisuudessa taiteilija Alvar Gullichsen sanoi, että teos kutsuu kaikkia pohtimaan ihmiskunnan tilaa, ihmisen ja luonnon välistä suhdetta sekä vastuutamme tulevaisuudesta planeetallamme.

– Jos ei tästä nyt ihan mekkaa Markuille tule, niiin hieno kohtaamispaikka meille Markuille ja kaikille muillekin kiinnostuneille, Noormarkussa asuva Markku Mäkitalo sanoi samassa tilaisuudessa.

Teos on siirtynyt Markku-liitolta Porin kaupungin omistukseen.

Lue seuraavaksi