Philadelphian junaturman uhriluku nousee

Yhdysvalloissa tiistai-iltana tapahtuneen junaturman uhriluku nousee. Ainakin seitsemän ihmistä on kuollut ja paikallinen sairaala on hoitanut ainakin 200 potilasta turman jälkeen.

Ulkomaat
Philadelphian junaturma.
Philadelphian junaturma.Jim Lo Scazo / EPA

Yhdysvalloissa Philadelphian lähistöllä tiistai-iltana tapahtuneen junaturman uhrimäärä nousee. Ainakin seitsemän ihmisen on vahvistettu kuolleen ja paikallinen sairaala kertoo hoitaneensa ainakin 200 turmassa loukkaantunutta potilasta.

Tiedot loukkaantuneiden määrästä kuitenkin vaihtelevat, ja Philadelphian pormestarin mukaan turman jäljiltä kadoksissa olleiden määrästä ei ole varmuutta. Junayhtiö Amtrakin mukaan junassa oli tapahtumahetkellä 238 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä.

Washingtonista New Yorkiin matkalla ollut Amtrak-matkustajajuna putosi kovassa nopeudessa kiskoilta tiistai-iltana. Junan on sanottu kulkeneen onnettomuushetkellä yli 160 kilometrin tuntivauhtia.

Turman syytä ei tiedetä, mutta viranomaiset eivät ole nähneet mitään merkkiä, että kyseessä olisi terroriteko. Yhdysvaltain onnettomuustutkintakeskus perustaa tutkijaryhmän tapauksen johdosta. Junan musta laatikko on löydetty ja se on toimitettu tutkittavaksi.

Onnettomuus tapahtui Philadelphian kaupungin pohjoispuolella Port Richmondin esikaupunkialueella, Delawarejoen tuntumassa.

Philadelphian pormestari Michael Nutter oli järkyttynyt käytyään turmapaikalla.

– Se on aivan kammottava sotku. En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa, hän totesi tiedotustilaisuudessa.

Nutterin mukaan pudonneita junanvaunuja on kyljellään ja jopa ylösalaisin, ja osa vaunuista on revennyt. Kaikki junan seitsemän vaunua ja veturi olivat romuttuneet lähes kokonaan tai vaurioituneet pahoin. Yksi junanvaunuista oli silminnäkijöiden mukaan pystysuorassa asennossa.

Yksi junan matkustajista kertoi, että hän oli junan viimeisessä vaunussa, kun se suistui kiskoilta ja hän lensi junan käytävälle.

– Tuolit, ihmiset ja matkatavarat lentelivät ympäriinsä, se oli kaoottista. Kaksi ihmistä oli lentänyt matkatavarahyllyille päidemme yläpuolelle, hän kertoi uutiskanava CNN:lle.

Toinen matkustaja kertoi lentäneensä törmäyksessä vaunun toiselle puolelle ja päätyneensä istuinten alle.

– Se oli pelottavaa ja kauheaa, ja tuntui, ettei sellaisesta voi kävellä omin jaloin pois, joten pidän itseäni onnekkaana. Vaunu oli täydellisessä epäjärjestyksessä, hän kertoi uutistoimisto AP:lle.

Lähteet: Reuters, AP