Laulaja Sarah Brightman perui lähdön avaruuteen – aikoo tehdä avaruuslennon myöhemmin

Sopraano Sarah Brightmanista olisi tullut kautta aikojen kahdeksas avaruusturisti. Hän on maksanut 48 miljoonaa euroa matkasta Kansainväliselle avaruusasemalle.

Ulkomaat
Sarah Brightman
Sarah Brightman Sergei Ilnitsky EPA

Brittiläinen laulajatähti Sarah Brightman on siirtänyt lähtöään avaruusturistiksi tuonnemmaksi.

Musikaalirooleista kuuluisa 54-vuotias sopraano on maksanut 48 miljoonaa euroa matkasta venäläisen avaruusaluksen mukana Kansainväliselle avaruusasemalle ISS:lle. Hän kuitenkin ilmoittaa siirtävänsä avaruusmatkaa perhesyiden takia.

Brightmanin haaveena on ollut laulaa avaruusasemalla. Aiemmin hän on kertonut haluavansa kokea, miltä laulaminen avaruudessa tuntuu. Avaruudessa esitettävää laulua Sarah Brightman on pohtinut yhdessä entisen miehensä, säveltäjä Andrew Lloyd Webberin kanssa.

Avaruusmatka tähden pitkäaikainen haave

Sarah Brightmanin verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun) ilmoitetaan, että hän on siirtänyt harjoitusten jatkamista.

Alunperin Brightmanin piti päästä matkaan syyskuussa. Laulaja on jo tähän mennessä ollut koulutusleireille oppimassa avaruuslennolla vaadittavia taitoja. Brightman on myös läpäissyt avaruuslennolle vaadittavat lääketieteelliset kokeet.

Brightmanista olisi voinut tulla ensimmäinen avaruusturisti sitten vuoden 2009 ja kautta aikojen kahdeksas avaruusturisti. Hän on harjoitellut lentoa varten yhdessä japanilaisen liikemiehen kanssa, joka nyt ottaa tiettävästi paikan lennolla.

Kansainvälisellä avaruusasemalla vieraili vuosina 2001 - 2009 seitsemän avaruusturistia.

Sarah Brightman on erittäin vauras taiteilija. Hänen levynsä ovat myyneet noin 30 miljoonaa kappaletta.

Lähteet: AFP