1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Presidentti Niinistö on ilahtunut hallitusneuvotteluista: "Siinä on nyt menoa ja meininkiä"

Presidentti Niinistö on kommentoinut Suomen hallitusneuvotteluja vierailullaan Saksassa.

Ranskan presidentti Francois Hollande, presidentti Niinistö, Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja Jordanian kuningas Abdullah II keskustelevat Aachenissa. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia

Ylen EU-kirjeenvaihtaja Maria Stenroos kertoi Ylen radiouutisille presidentti Sauli Niinistön kommentoineen vierailullaan Saksassa myös parhaillaan meneillään olevia hallitusneuvotteluja.

Presidentti Niinistö sanoo olevansa ilahtunut hallitusneuvotteluiden alkuvaiheesta. Siinä on nyt menoa ja meininkiä, kertoo Maria Stenroos Niinistön todenneen.

Ulkopoliittinen linjaus ja Nato-kirjaus vastaavat presidentin mukaan sitä, mistä hänen kanssaan on aiemmin keskusteltu.

EU:lta tuleva nootti taloudenhoidosta on Niinistön mielestä odotettu, koska Suomi on rikkonut sääntöjä. Nyt on hallituksen vastuulla miten siitä mennään eteenpäin, sanoo Niinistö.

Presidentti Niinistö kommentoi Juha Sipilän (kesk.) vetämiä hallitusneuvotteluja Saksan Aachenissa, jossa hän on osallistunut kansainvälisen Kaarle Suuri -palkinnon jakotilaisuuteen. Palkinnon Euroopan yhdentymisen edistämisestä sai tänä vuonna Euroopan parlamentin puhemies Martin Schulz.

Palkintojenjakotilaisuuteen on osallistunut useita eurooppalaisia valtionpäämiehiä, muun muassa Saksan liittopresidentti Joachim Gauck ja Ranskan presidentti Francois Hollande.