Automaattinen nopeudenvalvonta olisi voinut estää Philadelphian junaturman – laitteisto oli lähes käyttövalmis

Junaonnettomuuden uhriluku nousi torstaina kahdeksaan. Kaikki junassa olleet on nyt löydetty. Junayhtiö Amtrakin mukaan nopeudenvalvontalaitteisto olisi saatu käyttöön muutaman kuukauden kuluessa.

Ulkomaat
Philadelphian junaturma.
Philadelphian junaturma.Jim Lo Scazo / EPA

Automaattinen nopeudenvalvontalaitteisto olisi voinut estää Philadelphian junaturman, Yhdysvaltain onnettomuustutkinnasta vastaava viranomainen NTSB kertoi torstaina.

Junayhtiö Amtrakin mukaan nopeudenvalvonta olisi saatu otettua käyttöön muutaman kuukauden kuluessa, kirjoittaa The New York Times (siirryt toiseen palveluun). Lehden mukaan tarvittava radiolaitteisto oli jo asennettu rataosuudelle ja onnettomuusjunan veturiin, mutta järjestelmää ei ollut vielä testattu.

Huomattavaa ylinopeutta kulkenut matkustajajuna suistui kiskoilta tiistai-iltana Philadelphian lähellä. Kahdeksan ihmistä kuoli onnettomuudessa, ja torstaina 43 ihmistä oli yhä sairaalassa. Yhteensä yli 200 ihmistä loukkaantui onnettomuudessa.

Pelastusmiehistö löysi turman kahdeksannen uhrin torstaina ruumiskoiran avulla tuhoutuneiden junanvaunujen seasta. Viranomaisten mukaan kukaan junassa olleista ei ole enää kateissa.

Onnettomuustutkijat keskittyvät nyt selvittämään veturinkuljettajan toimintaa ennen onnettomuutta. Veturinkuljettaja ei asianajajansa mukaan muista onnettomuudesta juuri mitään.

Lähteet: Reuters, AP, AFP