Niinistö kutsui Poroshenkon tutustumaan Mannerheim-museoon – ei linjaan

Ukrainan ja Suomen presidentit tapasivat Kaarle Suuren palkinnon myöntämistilaisuudessa Saksan Aachenissa.

Kotimaa
Piikkilankaesteitä esteitä talojen edustalla Karjalan kannaksella.
SA-kuva

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on kutsunut Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon vierailulle Suomeen. Niinistö mainitsi yhdeksi mahdolliseksi vierailukohteeksi Mannerheim-museon.

Ukrainan presidentinhallinnon verkkosivuilla kerrottiin vielä tänä aamuna, että Niinistö olisi kutsunut Poroshenkon valtiovierailulle ja tutustumaan Mannerheim-linjaan museon sijaan.

Ukrainan presidentinhallinto korjasi päivän aikana verkkosivuillaan Mannerheim-linjan Mannerheim-museoksi.

Mannerheim-linja olisi ollut erikoinen vierailukohde, sillä Suomen rakentama, Talvisodan puolustustaisteluissa käyttämä Mannerheim-linja sijaitsee Karjalankannaksella Venäjällä.

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko on aiemmin sanonut, että Venäjän ja Ukrainan rajalle pitäisi rakentaa nykyaikainen Mannerheim-linja. Ukrainan presidentinhallinon mukaan Poroshenko kutsui Niinistön puolestaan vierailemaan Ukrainassa.

Artikkelia on korjattu 15.5. kello 15.27. Otsikkoa ja juttua on muutettu, sen jälkeen kun Ukrainan presidentinhallinto muutti verkkosivuillaan tietojaan presidentti Sauli Niinistön vierailukutsuun liittyen. Päivän aikana Ukrainan presidentinhallinto muutti mahdollisen vierailukohteen Mannerheim-linjan Mannerheim-museoksi.