Nepalissa pudonnut helikopteri löytyi tuhoutuneena

Kopterin kahdeksanhenkisen miehistön uskotaan kuolleen. Pelastuspartio on matkalla korkealla vuorenrinteellä sijaitsevalle turmapaikalle.

Ulkomaat
neljätoista Nepalin armeijan sotilasta ja reppuja maassa
Nepalin armeijan erikoisjoukot lähdössä etsimään pudonnutta yhdysvaltalaista helikopteria.Narendra Shresta / EPA

Nepalin armeija on paikallistanut tiistaina vuoristossa pudonneen yhdysvaltalaisen helikopterin.

Etsintöjä johtanut kenraalimajuri Binoj Basnet kertoi kopterin jäännösten löytyneen 70 kilometrin päästä pääkaupungista Kathmandusta koilliseen. Kopteri oli vaikeakulkuisessa metsämaastossa 3 400 metrin korkeudessa.

Armeija lähettää löytöpaikalle pelastuspartion, mutta kestänee tunteja ennen kuin partio pääsee helikopterin luo, Basnet kertoi.

Huey-helikopterissa oli kuusi yhdysvaltalaista merijalkaväen sotilasta ja kaksi nepalilaista sotilasta. Kolmen henkilön ruumiit on havaittu. Eloonjääneistä ei ole havaintoja. kenraali Basnet ei usko kenenkään jääneen henkiin kopteriturmassa.

Kopteri oli viemässä humanitaarista apua Nepalin maanjäristyksen uhreille. Yhdysvallat on lähettänyt Nepaliin toistakymmentä helikopteria auttamaan avustustarvikkeiden kuljetuksissa.

Nepalin armeijalla on ollut 600 miestä varattuna helikopterin etsintöihin.

Helikopterin putoamisen syystä ei ole vielä tietoa. Uutistoimisto AFP:n saaman tiedon mukaan kopterin miehistö puhui jostakin polttoaineeseen liittyvästä ongelmasta ennen viimeistä lentoa.

Lähteet: AFP, Reuters, AP