1. yle.fi
  2. Uutiset

Ravintolapäivänä makumatkalle linnanraunioilla – "Siellä pitää pärjätä ilman sähköä"

Ravintolapäivänä kuka tahansa voi perustaa ravintolan päiväksi. Vuosi vuodelta suosiotaan kasvattavan päivän tarkoituksena on pitää hauskaa ja jakaa yhteisiä kokemuksia.

ilmiöt
Kajaanin linnanrauniot elokuun auringossa.
Sanna Kähkönen / Yle

Kajaanin saapaslaiset ovat mukana lauantain ravintolapäivässä ensimmäistä kertaa. Saapaslaisten popup -ravintola Linnankrouvi nousee kaupungin ytimessä olevaan saareen, Kajaanin linnanraunioille.

Ravintolan menuun on suunnitellut keittiömestari Tommi Kerkelä. Ruokalistalle on otettu vaikutteita Espanjasta, Italiasta ja Amerikasta. Jälkiruokana on supisuomalainen muurinpohjalettu.

– Linnanrauniot ovat haastava paikka popup -ravintolalle. Sinne pitää kuljettaa kaikki, ja siellä pitää pärjätä ilman sähköä, Kerkelä kertoo.

– Toivottavasti ei sada vettä, koska sinne on aika hankala virittää katoksia. Nyt ihmiset näkevät, millainen paikka se voisi olla, jos siellä olisi ravintola. Olisihan se hienoa, jos linnanraunioilla olisi ravintola pysyvästikin, ainakin kesäravintola, jatkaa saapaslainen Sari Kunnas.

Kunnaksen mukaan ravintolaan on saatu Kajaanin kaupungilta lainaan pöytiä ja tuoleja, joten ravintolassa istutaan siististi pöydissä.

– Pöydille tulee liinat, siellä voi istua penkillä ja syödä haarukalla ja veitsellä.Kenenkään ei tarvitse varata omaa jakkaraa tai alustaa mukaan kuten piknikille.

Nyt ihmiset näkevät, millainen paikka se voisi olla, jos siellä olisi ravintola.

Sari Kunnas

Satoja kävijöitä odotetaan

Kunnas ja Kerkelä odottavat ravintolaan päivän aikana 200–300 kävijää. Saapaslaisten lisäksi ravintolassa hyörii hovimestari ja kaksi tarjoilijaa Saariselältä.

– Toki sää vaikuttaa paljon kävijämäärään, mutta odotamme, että kolmisensataa kävijää tulisi. Valmistelemme perjantaina kaiken mahdollisimman pitkälle, jotta lauantaina kaikki sujuu hyvin, Kerkelä sanoo.

Ravintolapäivän tuotto käytetään Kajaanin saapaslaisten matkaan Espanjan Fuengirolassa toimivan kummi-Saappaan avuksi vappuna 2016.

Lue seuraavaksi