Tätä et usko – maanteiden päällysteen pitäisi kestää 28 vuotta

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa päällystetään maanteistä tänä vuonna 300 kilometriä. Jos rahaa ei löydy lisää, tänä kesänä laitetun päällysteen voi uusia laskennallisesti seuraavan kerran vuonna 2043.

liikenne
Auto ohittaa kuopan tiellä.
Laura Tolonen / Yle

Maanteiden korjausvelka on tuttu juttu, mutta pysäyttäväksi se tulee, kun verrataan päällystettyjen teiden kokonaismittaa vuosittain uusittavalla määrällä.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa on päällystettyjä teitä yhteensä 8 400 kilometriä. Tänä vuonna rahoitusta päällysteiden uusimiseen on löytynyt noin 300 kilometrille. Laskennallisesti koko päällystetyn tieverkon uusintaan menee 28 vuotta.

– Totta se on, ja kyllä se on päättäjien tiedossa. Ennen vaaleja kaikkien puolueiden kansanedustajat olivat hyvin huolissaan asiasta, sanoo Pohjois-Pohjanmaan ylläpitovastaava Kari Holma.

Korjausvelka on kasvamassa aivan kestämättömälle tasolle, sanoo Holma.

– Muutamassa vuodessa on pystyttävä tekemään jotain. Nykyisellä paikkaustyylillä ei pidemmälle päästä. Teiden päällysteillä on oma elinkaarensa, mutta niin on myös teiden rungoilla.

Rahaa tarvittaisiin valtakunnan tasolla noin 100 miljoonaa euroa vuodessa lisää, jotta korjausvelan kasvu voitaisiin pysäyttää.

– Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa se tarkoittaisi ainakin 10 miljoonaa euroa lisää päällystystöihin.

Nyt rahaa voidaan kayttää Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella 16 miljoonaa euroa vuodessa päällysteiden uusimiseen, tien rakenteen parantamiseen, koneellisia urapaikkaukauksiin ja tiemerkintöjen tekoon.

Teistä kolmannes Kainuussa

Holman mukaan koko 8 400 kilometrin päällystetieverkosta noin kolmannes on Kainuussa.

Teiden päällysteillä on oma elinkaarensa, mutta niin on myös teiden rungoilla.

Kari Holma

– 2 800 kilometriä suunnilleen. Kainuun tiet ovat onneksi hieman vähäliikenteisempiä ja rungoiltaan parempia kuin esimerkiksi rannikolla, sanoo Holma.

Koko Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen 300 kilometrin tienpäällystysurakasta Kainuuseen tulee noin viidennes, 60 kilometriä.

Suurimmat työt tehdään Kainuussa Sotkamon ja Kajaanin ympäristössä ja Oulujärven eteläpuolella.

Pohjois-Pohjanmaalla suurimmat päällystysurakat ovat valtatiellä 8 useammassa kohteessa lähes 50 kilometrin matkalla. Myös Oulun seudulla valtatiellä 4 on suuria urakoita sekä Kalajoella, jossa tehdään kesän suurin kevyen liikenteen väylän päällystystyö.