Kohu Jordaniassa: Unohtiko gynekologi puhelimen naisen vatsaan keisarinleikkauksessa?

Jordanian terveysministeriö pitää koko tarinaa keksittynä ja sanoo, ettei ole löytänyt todisteita tapahtumasta. Kohu on kuitenkin ehtinyt jo Jordanian parlamenttiin saakka.

Ulkomaat

Jordaniassa on noussut kohu tapauksesta, jossa nainen sanoo keisarinleikkauksen tehneen gynekologin unohtaneen puhelimen hänen vatsaansa. Asiasta ovat uutisoineet useat (siirryt toiseen palveluun)arabimediat (siirryt toiseen palveluun) tällä viikolla.

Jordanian terveysministeriö on kiistänyt tapauksen sanoen sen olevan vain tiedotusvälineiden huhu. Ministeriön tiedottaja kuitenkin sanoi, että tilannetta selvitetään.

Tapahtumat saivat jordanialaistiedotusvälineiden mukaan alkunsa, kun 36-vuotias nainen vietiin yksityiseen sairaalaan pääkaupungissa Ammanissa. Naisen äiti kertoo, että 4,8-kiloinen terve poika syntyi keisarinleikkauksessa, mutta myöhemmin synnyttäjä alkoi kärsiä kovista vatsavaivoista. Sukulaiset sanoivat nähneensä, kuinka naisen vatsa tärisi.

Tiedotusvälineiden mukaan nainen vietiin sairaalaan, missä röntgenkuvissa havaittiin, että naisen vatsassa oli vieras esine. Hänet leikattiin nopeasti ja esine poistettiin.

Terveysministeriön mukaan väitetyssä sairaalassa ei ole tehty vastaavaa toimenpidettä.

Kohu on joka tapauksessa päätynyt Jordanian parlamenttiin saakka, missä yksi parlamenttiedustaja on vaatinut koko hallituksen eroa skandaalin vuoksi.