Suomen muslimit kokoontuvat ensimmäistä kertaa yhteen

Suomen Islamilaisen Neuvoston ensimmäisessä yleiskokouksessa keskustellaan muun muassa islamin opetuksesta kouluissa, poikien ympärileikkauksesta ja halal-teurastuksesta.

Kotimaa
Mies lukee koraania
Yle

Suomalaiset muslimijärjestöt kokoontuvat viikonloppuna Turkuun. Järjestäjien mukaan muslimit ovat heränneet siihen, että heidän pitää yhdistyä. Paikalle odotetaan muslimijärjestöjen edustajia yli 20:stä kaupungista.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun Suomessa kokoonnutaan yhteen. Keskustelemme turvallisuudesta ja siitä, mikä on suhteemme valtioon ja miten sulaudumme yhteiskuntaan, sanoo turkulainen Mohammed Alschaar.

Kokouksen tavoitteena on myös päättää kaikille Suomen muslimeille yhteisestä rukous- ja paastoaikataulusta sekä Ramadanin vietosta. Lisäksi tilaisuudessa keskustellaan islamin opetuksesta kouluissa, poikien ympärileikkauksesta, muslimien hautauksesta ja halal-teurastuksesta.

Järjestäjät ovat kutsuneet paikalle myös joukon kansanedustajia: muun muassa Saara-Sofia Sirénin, Li Anderssonin ja Petteri Orpon sekä sisäministeri Päivi Räsäsen.

Kokous on tarkoitus järjestää jatkossa kerran vuodessa.