Länsi-Suomen uusi päätoimittaja: "Kiva aloittaa, kun kukaan ei ole saamassa potkuja"

Raumalla ilmestyvä sanomalehti Länsi-Suomi on saanut uuden päätoimittajan pitkän linjan raumalaisjournalisti Janne Rantasesta. Rantanen johtaa lisäksi paikallislehti Raumalaista ja julkaisijayhtiö Marva Median digitaalista toimitusta.

Kotimaa
Länsi-Suomi -sanomalehti.
Tuuli Liekari / Yle

Sanomalehti Länsi-Suomeen on valittu uusi päätoimittaja. Janne Rantanen siirtyy päätoimittajaksi urheilutoimituksen tuottajan paikalta.

Rantanen johtaa myös paikallislehti Raumalaista ja julkaisijayhtiö Marva Median digitaalista toimitusta, jota on tänä vuonna vahvistettu.

– Näitä hommia on hirmu kiva tehdä. Marva Media satsaa vahvasti digitaalisiin tuotteisiin. Tässä kuussa julkistetaan näköislehden ja tabletin yhdistelmä, ja myös digitilaus tulee mahdolliseksi. Aiemmin meillä ei ole ollut digiversiota, Rantanen sanoo.

Kokemusta myös Yleltä

Janne Rantanen on pitkän linjan raumalaisjournalisti. Hän on tehnyt töitä Länsi-Suomessa ensi kertaa 80-luvun alussa.

Rantanen oli pitkään myös ilmaisjakelulehti Uuden Rauman päätoimittaja. Lehtikokemuksen lisäksi hän on selostanut jääkiekko-otteluita Yleisradiolle 80–90-lukujen vaihteessa.

On kiva aloittaa, kun ei tule kriisin keskelle eikä kukaan ole saanut tai saamassa potkuja.

Länsi-Suomen päätoimittaja Janne Rantanen

– Meidän vahvuutemme on paikallisuus, mutta toisaalta se on myös heikkous. Rauman talousalue on pienehkö. Toisaalta se suojaa meitä: ei tämä nyt gallialainen kylä ole, kuten porilaiset pakkaavat väittämään, mutta kyllä me omalla pelikentällämme olemme vahvoja, Rantanen sanoo.

Luottamus tulevaisuuteen

Janne Rantanen kertoo, että Marva Media on tänä vuonna jopa palkannut muutamia uusia toimittajia. Samaan aikaan muissa lehdissä väkeä on vähennetty

Länsi-Suomessakaan ei ole viime vuosina säästytty leikkauksilta, mutta ainakin alkuvuoden talousluvut ovat olleet ajankohtaan nähden hyvät.

Ei tämä [Rauma] nyt gallialainen kylä ole.

Länsi-Suomen päätoimittaja Janne Rantanen

– On kiva aloittaa, kun ei tule kriisin keskelle eikä kukaan ole saanut tai saamassa potkuja. Hommia joutuu tekemään pirusti ja resurssit ovat pienet, mutta uskon tähän juttuun. Hyvää tästä tulee, Rantanen sanoo.

Länsi-Suomen ja Raumalaisen toimituksissa on noin 25 toimituksellista työntekijää. Länsi-Suomella oli viime levikkitutkimuksen mukaan 13 749 tilaajaa. Entinen päätoimittaja Pasi Katajamäki sai lähteä tehtävästään viime vuoden marraskuussa.