Yrittäjä: Nollatuntisopimuksen kieltäminen toisi irtisanomisia

Yrittäjälle nollatuntisopimus on keino tasoittaa ruuhkahuippuja. Toisaalta se myös mahdollistaa yrityksen kasvun.

irtisanominen
Anetcomin yrittäjä Jarkko Hietala
Mari Siltanen / Yle

Uskoisin, että moni kiittelee niitä, jotka väittävät ajavansa heidän asiaansa, mutta ajaakin heidät kortistoon.

Jarkko Hietala

Nollatuntisopimuksen kieltämisen kannattajat eivät yrittäjän mielestä aja työntekijöiden parasta etua. Sopimusten kieltäminen johtaisi todennäköisesti irtisanomisiin.

– Olisimme sen ratkaisun edessä, että annetaanko minimitunnit vai irtisanotaanko, sanoo pirkkalalaisyrittäjä Jarkko Hietala.

– Jos irtisanotaan, niin kuka tekee työt? Vaihtoehtoina olisi esimerkiksi työaikajousto vakituisten kanssa tai alihankkijat.

Hietalan yrityksessä, muun muassa mainosteippauksia tekevässä Anetcomissa, nollasopimusten avulla tasoitetaan ruuhkahuippuja. Eduskuntaan etenevän kansalaisaloitteen tavoitteena on taata vähintään 18 tunnin viikkotyöaika, mutta Anetcomissa kaikille nykyisille työntekijöille ei riitä joka viikko näin montaa tuntia.

Hietala arvelee, etteivät kaikki kansalaisaloitteen kannattajat osaa ajatella nollatyösopimuksen kieltämisen kaikkia seurauksia.

– Moni kiittelee niitä, jotka väittävät ajavansa heidän asiaansa, mutta ajavatkin heidät kortistoon.

Nollasopimus tasoittaa ruuhkia

Anetcomissa on vakituisia työntekijöitä, projektityöntekijöitä, kesätyöntekijöitä sekä kaksi työntekijää nollatuntisopimuksella. Molemmat nollatuntisopimuksella työskentelevät ovat opiskelijoita, joiden elämäntilanteeseen nollasopimus sopii.

– Tämä on loistava vaihtoehto meille yrityksenä. Työt ovat kausiluonteisia ja ruuhkahuippuja tulee keväästä syksyyn. Näin pystymme tekemään työt järkevämmin.

Tavoitteena on saada mahdollisimman paljon tunteja kaikille ja lisää vakituisia työntekijöitä.

Jarkko Hietala

Nollatuntisopimuksella on Aholan mukaan nimenomaan työllistävä vaikutus. Sen ansiosta on saatu palkattua ne kaksi ihmistä enemmän. Nollasopimusten kautta voi kasvattaa yritystä.

– Tavoitteena on saada mahdollisimman paljon tunteja kaikille ja lisää vakituisia työntekijöitä. Meidän tarkoituksenamme on kasvaa ja työllistää lisää ihmisiä Suomessa ja täällä Tampereella ja Pirkkalassa.