1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. esteettömyys

Värikästä väkeä kuntoon katsomatta – Kuntovitonen liikuttaa turkulaisia esteettömästi

Juoksutapahtumien kasvavassa joukossa konkareilla on erottautumisen paikka. Jo 28. kerran Turussa järjestettävä Kuntovitonen pyrkii lenkin lisäksi kohottamaan kuntoa värikkäällä menolla.

Tilikissat olivat valmiita Kuntovitosen haasteisiin. Kuva: Jouni Koutonen / Yle

Turun Urheilupuiston lauantaina täyttänyt Kuntovitonen haluaa olla muutakin kuin juoksutapahtuma. Tapahtumajohtaja Sanni Rostedtin mukaan ohjelma on pyritty rakentamaan niin monipuoliseksi, että oma kunto ei ole osallistumisen esteenä.

Kuntovitoseen lämmiteltiin jumpalla. Kuva: Jouni Koutonen / Yle

Juoksulenkille valmistauduttiin mm. ohjatuilla jumpilla ja musisoinnilla. Liikkujia lämmittelivät laulaja Pete Parkkonen sekä Kumman kaa -sarjasta tutut Ellu ja Anne sekä juontajat Ellen Jokikunnas ja Aki Linnanahde.

– Viime vuosina olemme satsanneet merkittävästi myös Kuntovitosen esteettömyyteen. Tänä vuonna meillä on kaksi esteetöntä lenkkiä, yhden ja kahden kilometrin reiteillä, kertoo tapahtumajohtaja Sanni Rostedt.

Vuosittain noin 3 000 kävijää keräävä tapahtuma näkyy Turun keskustan katukuvassa tavallista räiskyvämpänä pukeutumisena. Parhaiten pukeutuneet ystävä- ja työporukat palkitaan.

Tapahtuma voi vaikuttaa jonkin verran myös keskustan liikenteeseen.

Pitkälti vapaaehtoisvoimin järjestettävä Kuntovitonen tukee Turun Urheiluliiton yleisurheilujaoston sekä voimistelu- ja liikuntajaoston lasten ja nuorten harrastetoimintaa.