Pik nik -tapahtuma herätti tamperelaisten kiinnostuksen

Tampereella koristeltiin kaupunkia lauantaina aamupäivällä monin eri tavoin. Tarkoituksena oli toivottaa asukkaat keskusta-alueen tapahtumiin.

Tampere
Ryhmä naisia ilmapalloja kädessään.
Matti Vikman / Yle

Rakas Tampere -yhdistyksen talkoolaiset jalkautuivat Tampereen keskusta-alueelle varhain lauantaina. Viileä ilma ei haitannut, kun kaupunkilaisille ja yrityksille jaetitiin ilmapalloja päivän tapahtumien kunniaksi.

Tempauksen tarkoituksena oli houkutella kaupunkilaisia viettämään päivää kaupungin keskustassa. Esiintyjiä on luvassa Kuninkaankadulla, Vuolteentorilla, Hämeenkadulla ja Hämeenpuistossa sekä Aleksis Kiven kadulla. Mukana on myös kymmeniä yrityksiä.

– Liikkeissä voi olla vaikka kultakellon arvontaa, sisustuvinkkejä, maistatusta, kaikkea mitä yritykset keksivätkin, kertoo Rakas Tampere -yhdistyksen toiminnanjohtaja Sinikka Tiera.

Pik nik kävi kaupaksi

Rakas Tampere -yhdistys haluaa kaupungin keskustaan väriä ja elämää. Keskustan liikkeet saivat päivän kunniaksi ilmapallojen lisäksi koristeeksen nauhoja, julisteita ja tarroja.

Säätä seurataan tänään tarkasti.

Sinikka Tiera, Rakas Tampere

Kaikkiaan tapahtumassa on mukana 80 yritystä. Tunnelmaa on tarjolla niin yksittäisissä liikkeissä kuin myös Kauppahallissa ja Tullintorilla.

Illan kruunaa kaupunkilaisille avoin pik nik -tapahtuma Kuninkaankadulla. Alueelle levitetään illallispöytä, joka katetaan valkoisin pöytäliinoin.

Kattauksia on kaksi, joihin kumpaankin mahtuu 300 ruokailijaa.

– Illallinen Tampereen taivaan alla -tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa. Säätä seurataan tarkasti, Sinikka Tiera hymähtää.

Tapahtumassa on kaksi kattausta, jotka olivat lauantaina loppuunmyytyjä.