Prinssi Carl Philip ja hänen morsiamensa kuulutettiin – Sofiasta tulee prinsessa

Prinsessa Madeleinen puoliso Chris O'Neill ei halunnut uutta arvonimeä, vaan hänet tunnetaan edelleen "herrana". Sofia Hellqvististä sen sijaan tulee prinsessa.

Prinnsi Carl Philip ja Sofia Hellqvist ilmoittivat kihlauksestaan 27. kesäkuuta 2014. Kuva: Jonas Ekströmer / EPA

Ruotsin prinssi Carl Philip ja hänen morsiamensa Sofia Hellqvist on kuulutettu avioliittoon Tukholman kuninkaanlinnan kirkossa. Jumalanpalveluksen ohjelmassa (siirryt toiseen palveluun), joka julkaistiin hovin verkkosivulla, on keväästä riemuitsevia virsiä.

Tilaisuus oli avoin, eikä sateinen sää estänyt satoja kuninkaallisista innostuneita kansalaisia jonottamaan aamusta alkaen paikkaa kirkossa.

Jumalanpalveluksen jälkeen kutsuvieraat juhlivat linnassa. Sukulaisten ja ystävien lisäksi paikalla on muun muassa hallituksen edustajia.

Viime kesänä kihlautuneen pariskunnan häät ovat kesäkuun 13. päivänä niin ikään linnan kirkossa. Rouvana Sofia Hellqvististä tulee titteliltään prinsessa, hovista ilmoitettiin kuulutusten alla. Päätöksen teki kuningas Kaarle VXI Kustaa, ja tuleva prinsessa hyväksyi sen. 

Morsiuspari on häiden alla perustanut lapsia ja nuoria auttavan säätiön, jonka tilille he toivovat lahjoituksia häälahjojen sijaan.