Malmin lentoasemalle esitetään jatkoaikaa ainakin vuoteen 2020

Työryhmä muistuttaa, että valtiolla on mahdollisuus lunastaa lentokenttäalue. Lopullinen päätös on uuden hallituksen ja eduskunnan käsissä.

Kotimaa
Helsinki-Malmin lentoasema
Helsinki-Malmin lentoasemaYle

Liikenneministerin asettama työryhmä esittää Malmin lentoasemalle jatkoaikaa ainakin siihen asti kun korvaava kenttä on löydetty ja rakennettu.

Loppuraportissa todetaan, että toimintaa tulisi pidentää vähintään vuoteen 2020, jolloin Helsinki aikoo aloittaa asuntojen rakentamisen alueelle.

Liikenneministeri Paula Risikko (kok.) asetti viime joulukuussa työryhmän selvittämään, mitä edellytyksiä on jatkaa lentotoimintaa Malmilla, jos Finavia lähtee kentältä. Loppuraportti on nyt luovutettu liikenneministeriölle ja hallitusneuvottelijoille.

Työryhmän mukaan Malmin lentoasemalla on keskeinen merkitys Suomen ilmailuteollisuudelle ja sen tulevaisuudelle. Yhteenvedossa muistutetaan, että valtiolla on mahdollisuus lunastaa lentokenttäalue, mikäli tämä katsotaan yhteiskunnan kannalta tarkoituksenmukaiseksi.

Helsinki on ostanut valtion ulos Malmilta ja suunnittelee alueelle 30 000 ihmisen asuintaajamaa. Finavian kanssa on jo sovittu lentokenttätoimintojen lopettamisesta.

Työryhmän mukaan lentotoimintaa voitaisiin kuitenkin jatkaa ilman Finaviaa toisen operaattorin toimesta. Lopullinen päätös on uuden hallituksen ja eduskunnan käsissä, huomauttaa työryhmä.

Työryhmässä oli toimialan lisäksi Helsingin kaupungin, Finavian ja Trafin edustajia.

Lähteet: Yle Uutiset