Konkurssiin menneen hiihtokeskuksen romanileiri kuohuttaa Lohjalla

Alhovuoren hiihtokeskuksen leirintäalueella asuu satakunta romania, vaikka kiinteistö on siirtynyt konkurssipesän omistukseen. Konkurssipesän hoitajan mukaan romanileiri on alueella ilman lupaa ja se vaikeuttaa kiinteistön myymistä. Alueen entinen omistaja toivoo, että romaneille löytyy uusi paikka ennen häätöä.

Kotimaa
Alhovuoren entinen omistaja Tom Puusa huoltorakennuksen ovella.
Yle

Lohjalla on syntynyt kiista konkurssiin menneen hiihtokeskuksen romanileiristä. Alhovuoren leirintäalueella asuu satakunta romania, vaikka kiinteistö on siirtynyt konkurssipesän omistukseen.

Konkurssipesän hoitaja Tommi Kemppi kertoo, että romanileiri on alueella ilman lupaa ja se vaikeuttaa kiinteistön myymistä. Kemppi on nyt hakenut alueen entiselle omistajalle häätöpäätöstä Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudesta ja pyytänyt poliisilta virka-apua romanileirin tyhjentämiseen.

– Olen ryhtynyt kaikkiin tarpeellisiin toimiin, että kiinteistö tyhjenisi. Kiinteistö kuuluu konkurssipesälle ja kenelläkään ei ole minun antamaani lupaa olla siellä. Jos sanon, että siellä ei saa kukaan olla, niin silloin siellä ei saa kukaan olla. Edustan kiinteistön omistajaa ja kiinteistö kuuluu konkurssipesälle. Puhevaltaa konkurssipesän puolesta käytän ainoastaan minä, Kemppi tiivistää.

Entinen omistaja: Helsingin kaupunki lupasi rahaa romanien vastaanottamisesta

Alhovuoren hiihtokeskuksen entinen omistaja Tom Puusa suree kiistanalaista tilannetta. Osa romaneista on Helsingin Kalasataman rakennustöiden alta häädettyjä Romanian romaneja. Lisäksi osa romaneista on tehnyt töitä Puusan konkurssiin ajautuneessa yrityksessä.

– Helsingin kaupunki heidät hääti tänne meille ja otimme heidät mielellämme vastaan. Helsingin piti maksaa jätekuluja ynnä muita, mutta ei ole mitään rahoja näkynyt, Puusa hymähtää.

Puusan mukaan leiriläiset eivät ole alueella hänen luvallaan, eikä hän aio heitä alueelta häätää. Puusa toivoo, että romaneille osoitettaisiin uusi paikka ennen mahdollisiin pakkokeinoihin turvautumista.

– Tämä on surullinen tilanne, että heitä aina vain hätyytellään paikasta toiseen. Varmaan yhteiskunnan sopeuttamistoimet olisivat yksi ratkaisu, mutta ne ovat liian hitaita.

Konkurssipesän hoitaja Kemppi kertoo, että alueella on vieraillut poliisi viimeksi perjantaina. Komisario Sami Kari Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta tyytyy kertomaan, että käynnit alueella ovat aina liittyneet johonkin rikostutkintaan.