KSML: Kankaanniemi ehdotteli seksiä naisille Facebookissa

Tämän päivän Keskisuomalainen kertoo kansanedustaja Toimi Kankaanniemen (ps.) ehdotelleen Facebookissa seksiä vieraille naisille. Kankaanniemi myöntää viestittelyn ja pahoittelee käytöstään.

politiikka
Toimi Kankaanniemi.
Toimi Kankaanniemi.Yle

Keskisuomalainen kertoo (siirryt toiseen palveluun), että perussuomalaisten jyväskyläläinen kansanedustaja Toimi Kankaanniemi on viime syksyn ja tämän kevään aikana lähetellyt "seksuaalisviritteisiä viestejä ja suorasanaisia seksiehdotuksia" eri puolilla Suomea asuville naisille. Ehdotuksia oli edeltänyt Facebookissa käyty poliittinen keskustelu.

Keskisuomalaisen mukaan naiset ovat tai ovat olleet mukana perussuomalaisten toiminnassa. Lehdelle viestien sisällöstä kertoneet naiset kertovat yllättyneensä Kankaanniemen seksiehdotuksista.

Toimi Kankaanniemi myöntää viestittelyn ja pahoittelee lehdelle käytöstään. Hän toteaa, että "Facebook on huono kaveri". Kankaanniemi on vetäytynyt Facebookista ainakin toistaiseksi.

Kankaanniemi on kristillisten entinen puheenjohtaja, kansanedustaja ja ministeri, joka tippui eduskunnasta vuoden 2011 vaaleissa. Perussuomalaisten riveistä hän palasi nyt eduskuntaan puolueensa ääniharavana Keski-Suomen vaalipiirissä.

Kankaanniemi oli pyytänyt naisia olemaan kertomatta lähettämistään viesteistä. Hän oli todennut myös, ettei aio pyrkiä puhemieheksi tai ministeriksi.

Toimi Kankaanniemi osallistuu hallitusneuvotteluihin rakenneuudistusryhmässä, joka pohtii muun muassa sote-uudistusta.

Yle Keski-Suomi on pyytänyt Kankaanniemeä kommentoimaan uutista, mutta Kankaanniemi ei ole vastannut soittopyyntöihin.