Tiitinen: Kankaanniemen viestikohu ei kuulu eduskunnalle

Keskisuomalainen kertoo tänään perussuomalaisten jyväskyläläisen kansanedustajan viestitelleen seksiehdotuksia vieraille naisille Facebookissa. Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen sanoo, että eduskunta ei puutu kansanedustajan yksityiselämään.

Kotimaa
Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen  eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 12. maaliskuussa.
Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kansanedustaja Toimi Kankaanniemen (ps.) tekstiviestikohu ei aiheuta toimia eduskunnassa. Keskisuomalainen (siirryt toiseen palveluun) kertoo tänään perussuomalaisten jyväskyläläisen kansanedustajan viestitelleen seksiehdotuksia vieraille naisille Facebookissa. Vaalien jälkeen Kankaanniemi oli pyytänyt naisia olemaan kertomatta viesteistä kenellekään.

Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen sanoo, että Kankaanniemen viestittely ei kuulu eduskunnalle.

– Eduskunta ei instituutiona jäsentensä yksityiselämään puutu, edustaja on yksityisessä elämässään samassa asemassa kuin kuka tahansa kansalainen. Kun politiikkaan osallistutaan, kaikki kansanedustajien tekemiset ovat kansan kaikkivaltiaan arvioinnissa, ja arvioinnin paikka on vaaleissa, Tiitinen sanoo.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin toteaa Kankaanniemen harkintakyvyn pettäneen täydellisesti. Soinin mukaan kohun käsittely on puolueen eduskuntaryhmän asia.

Seppo Tiitistä haastatteli Virpi Kotilainen.