Tampereen Teiskon asukkaat eivät hyväksy palvelujen lakkauttamista

Teiskolaiset vaativat terveysaseman ja kohtuuhintaisen bussiliikenteen säilyttämistä. Alueen pohjoisosasta on viitisenkymmentä kilometriä Tampereen keskustaan.

Teisko, Tampere
Linja-auto ohittamassa liikennevaloja.
Petri Aaltonen / Yle

– Palveluita Teiskolle, vastinetta veroille!

Näin vaativat Tampereeseen yli 40 vuotta sitten liitetyn alueen asukkaat äänekkäästi Tampereen virastotalon edustalla maanantaina. Kantakaupungin pohjoispuolella sijaitseva entinen kunta on laaja, mutta melko vähäväkinen: asukkaita on noin 3300.

Jos mukaan otetaan vielä Teiskon ja Linnainmaan välillä sijaitseva Aitolahden ja Nurmi-Sorilan alue, päästään yhteensä noin 4500 asukkaaseen.

Teiskon pohjoisosista Tampereen ydinalueille on kuitenkin matkaa noin 50 kilometriä. Ilmankos myös bussiliikenteen maksujen muutosaikeet suututtavat.

– Jos tämä menee tällaiseksi, niin Tampereen keskustassa on kohta kahden hengen halvempi käydä Teiskosta omalla autolla kuin bussilla, sanoo Tihve Honkonen.

Terveyspalvelut toimivat – vielä

Noin 2000 asukkaan Kämmenniemen alue on Teiskon asutuskeskittymä. Siellä toimiva terveysasema saa kiitokset palveluistaan. Lääkärin lisäksi siellä on tarjolla esimerkiksi laboratoriopalvelut kerran viikossa, myös äitiysneuvolaan ja hammaslääkäriin pääsee. Myös apteekki löytyy.

Asukkaat epäilevät nyt, että kaikki nämä edut ovat katoamassa. Linnainmaalle lähteminen ei olisi kovin kätevää esimerkiksi koululaiselle, eikä sairauslomatodistusta työnantajaa varten hakevalle.

Katso video mielenilmauksesta Yle Tampereen Facebook-sivuilta.