1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (EKSOTE)

Imatra päätti hakeutua Eksoten jäseneksi

Imatran kaupunginvaltuusto päätti odotetusti hakeutua Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin täysjäseneksi. Liki 700 sosiaali- ja terveysalan työntekijää siirtyy ensi vuoden alusta Eksoten palvelukseen.

Kuva: Yle

Imatra siirtää sosiaali- ja terveyspalvelunsa kokonaan Eksoten hoidettavaksi ensi vuoden alusta. Kaupunginvaltuusto päätti asiasta maanantai-iltana äänestyksen jälkeen.

SDP:n Arto Siitonen olisi halunnut vielä valtuuston päätettäväksi yksityiskohtia imatralaisten tulevista palveluista. Hänen esityksensä kuitenkin hävisi äänin 36–7.

– Valtuusto luovutti ylimmän päätäntävallan kaupunginhallitukselle liian kevein perustein. Valtuusto teki päätöksen, johon se ei voi sisällöllisesti enää vaikuttaa. Jää avoimeksi, mitä palveluilta imatralaiset jatkossa saavat, kertoo Siitonen.

SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Heikki Luukkanen ei ole sitä mieltä, että Imatra olisi jo päättänyt liittyä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiriin. Hänen mukaansa nyt on vasta päätetty aloittaa neuvottelut.

– Me päätimme, että neuvottelemme ja tavoitteena on saada neuvottelut siihen päätökseen, että vuoden 2016 alusta olisimme Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin jäsen.

Heikki Luukkanenkaan ei kuitenkaan usko, että neuvottelut kariutuisivat.

Vuoden 2016 alusta lähtien Etelä-Karjalan kaikkien kuntien sosiaali- ja terveyspalvelut ovat yhteisen sosiaali- ja terveyspiirin järjestämiä.

Imatralla liki 700 sosiaali- ja terveysalan työntekijää siirtyvät Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten palvelukseen. Eksote järjestää kunnille kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut, muun muassa hammashoidon, lääkäri- ja sairaanhoitajapalvelut, neuvolat, kotisairaanhoidon ja sosiaalityön.