1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kaupunginjohtajat

Ei vieläkään konsernipalvelujohtajaa Rovaniemelle

Rovaniemen kaupunkiin ei valita kaupunginjohtajalle kakkosmiestä tai -naista. Kaupunginhallitus tyrmäsi jo toistamiseen kaupunginjohtaja Esko Lotvosen esityksen valita Rovaniemelle ns. konsernipalvelujohtaja.

Rovaniemen kaupunginjohtaja on esittänyt kaupunginhallitukselle, että kaupunkiin valittaisiin ns. konsernipalvelujohtaja. Uuden johtajan vastuulla olisivat hallintopalvelut, strateginen kehittäminen ja tulosohjaus. Kaupunginjohtajalle jäisi elinkeinot, edunvalvonta ja kansainväliset asiat.

Kaupunginhallitus ei kuitenkaan hyväksynyt Lotvosen esitystä maanantain kokouksessaan. Se hylkäsi esityksen jo toisen kerran.

Riku Tapio esitti sen sijaan, että kaupunginhallitus vain merkitsee tiedoksi henkilöstösuunnitelman ja mahdolliset uudet virat tuodaan kaupunginhallituksen päätettäväksi erikseen. Johtamiskysymys ratkaistaan siten henkilöstösuunnitelmassa mainittujen virkojen täytön yhteydessä.

Äänestyksessä kaupunginjohtajan esitys hävisi viidellä äänellä (Trög, Helin, Juntunen, Juuruspolvi, Nätynki), kun Tapion esitys sai kuusi ääntä (Airaksinen, Sulasalmi, Junttila, Simoska, Satamo, Tapio).

Rovaniemi on päättänyt luopua apulaiskaupunginjohtajista, kun nykyiset viranhaltijat jäävät aikanaan eläkkeelle. Apulaiskaupunginjohtaja Matti Ansala jää eläkkeelle tänä kesänä, mutta Martti Anttila ei ole vielä ilmoittanut eläkkeellejäämisestään.

Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen on perustellut kakkosviran perustamista mm. kaupungin virkamiesjohdon jaksamisella.