Yllätys Kittilä-jupakassa - kunnanhallituksen puheenjohtaja perui eroanomuksensa

Kittilän kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Kurula (kesk.) ei eroakaan tehtävästään. Kurula perui eroanomuksensa maanantaina.

kunnanhallitukset
Kittilän kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Kurula (kesk.)
Sauli Antikainen / Yle

Timo Kurula (kesk.) lähetti pari viikkoa sitten Kittilän kunnalle kirjeen, jossa hän pyytää eroa kunnanhallituksen jäsenyydestä ja puheenjohtajan tehtävästä. Maanantaina hän ilmoitti yllättäen, että hän peruukin eronsa.

Kurula jätti perumisilmoituksensa sen jälkeen, kun Kittilän kunnanhallitus hylkäsi Kurulan eroanomuksen. Kunnanhallituksen päätöksen perusteluna oli, että hallitus on "tilanteessa, jossa useita tärkeitä asiakokonaisuuksia on keskeneräisenä".

Sopimus meni uusiksi

Timo Kurula on todennut aikaisemmin, että eropyynnön taustalla on viime kuntavaalien jälkeen tehty sopimus siitä, että keskusta vaihtaa kunnanhallituksen puheenjohtajaa vaalikauden puolivälissä.

Kurulan paikalle piti nousta Risto Similä (kesk.), joka on ollut kunnanhallituksen varajäsen ja teknisen lautakunnan puheenjohtaja. Similä kuitenkin sanoo nyt, että hän ei enää ole käytettävissä kunnanhallituksen puheenjohtajaksi.

KORJATTU klo 11.27: Kunnanhallitus ei jättänyt Kurulan eroanomusta pöydälle vaan esitti valtuustolle, että sitä ei hyväksyttäisi. Lisätty tarkka perustelu kunnanhallituksen pöytäkirjasta.