Lappeenrannan kauppakeskusteatteri aloittaa "Kolmen pennin oopperalla"

Uuden Lappeenrannan kaupunginteatterin avausnäytelmä on satiirinen laulunäytelmä "Kolmen pennin ooppera". Näytelmä tulee ensi-iltaan tammikuussa 2016.

Kuva: Ala Arkkitehdit Oy

Bertolt Brechtin ja Kurt Weillin 1928 kirjoittama "Kolmen pennin ooppera" on tammikuussa 2016 avattavan Lappeenrannan kaupunginteatterin avausesitys. Kolmen pennin ooppera kertoo 1900-luvun alun Lontoosta. Se on tullut tutuksi muun muassa Puukko-Mackien laulusta.

Satiirinen laulunäytelmä on ollut menestys maailmalla ja sitä on esitetty yli 10 000 kertaa ja se on käännetty lähes 20 kielelle. Näytelmä pohjaa 1700-luvulla kirjoitettuun Kerjäläisoopperaan. Se on esitetty KOM-teatterissa vuonna 1978 ja Helsingin kaupunginteatterissa vuonna 2007.

Näytelmän ohjaa kaupunginteatterin uusi johtaja Timo Sokura.

Visualisoinnista vastaa Tarja Jaatinen ja orkesteria johtaa Jani Pola.

Kolmen pennin oopperan ensi-ilta on 15.1.2016.

Teatteri evakkoon

Lappeenrannan kaupunginteatteri lähtee evakkotaipaleelle kesäkuussa, kun vanha teatterirakennus poistuu käytöstä. Syksyllä teatteri esiintyy Lappeenrannan Linnoituksessa Kehruuhuoneella ja kaupungintalon Lappeenranta-salissa.

Uuden teatterin pieni näyttämö aloittaa loppuvuodesta hieman ennen varsinaisia avajaisia. Pienellä näyttämöllä saa marraskuussa ensi-iltansa Anni Nykäsen kirjoittama Mummo.