Lappeenrannan kauppakeskusteatteri aloittaa "Kolmen pennin oopperalla"

Uuden Lappeenrannan kaupunginteatterin avausnäytelmä on satiirinen laulunäytelmä "Kolmen pennin ooppera". Näytelmä tulee ensi-iltaan tammikuussa 2016.

kulttuuri
Havainnekuva Lappeenrannan tulevasta kaupunginteatterista.
Ala Arkkitehdit Oy

Bertolt Brechtin ja Kurt Weillin 1928 kirjoittama "Kolmen pennin ooppera" on tammikuussa 2016 avattavan Lappeenrannan kaupunginteatterin avausesitys. Kolmen pennin ooppera kertoo 1900-luvun alun Lontoosta. Se on tullut tutuksi muun muassa Puukko-Mackien laulusta.

Satiirinen laulunäytelmä on ollut menestys maailmalla ja sitä on esitetty yli 10 000 kertaa ja se on käännetty lähes 20 kielelle. Näytelmä pohjaa 1700-luvulla kirjoitettuun Kerjäläisoopperaan. Se on esitetty KOM-teatterissa vuonna 1978 ja Helsingin kaupunginteatterissa vuonna 2007.

Näytelmän ohjaa kaupunginteatterin uusi johtaja Timo Sokura.

Visualisoinnista vastaa Tarja Jaatinen ja orkesteria johtaa Jani Pola.

Kolmen pennin oopperan ensi-ilta on 15.1.2016.

Teatteri evakkoon

Lappeenrannan kaupunginteatteri lähtee evakkotaipaleelle kesäkuussa, kun vanha teatterirakennus poistuu käytöstä. Syksyllä teatteri esiintyy Lappeenrannan Linnoituksessa Kehruuhuoneella ja kaupungintalon Lappeenranta-salissa.

Uuden teatterin pieni näyttämö aloittaa loppuvuodesta hieman ennen varsinaisia avajaisia. Pienellä näyttämöllä saa marraskuussa ensi-iltansa Anni Nykäsen kirjoittama Mummo.