Syyttäjä: Aarnio ja rikollispomo uhkailivat nimiä paljastanutta miestä perättömillä syytteillä ja perheen tappamisella

Syyttäjän mukaan Jari Aarnio ja United Brotherhood -jengin johtohahmona pidetty Keijo Vilhunen yrittivät saada ns. tynnyrijutussa epäiltyä miestä muuttamaan lausuntoaan kovin keinoin. Hänelle välitettiin tieto, että tämä saa syytteen insestistä ja tämän perheelle käy huonosti ellei kertomus muutu.

Kotimaa

Tynnyrijutussa on kyse huumeiden salakuljetuksesta. Hollannista salakuljetettiin Suomeen liki 1000 kiloa hasista sinisissä peltitynnyreissä. Syyttäjän kuvauksen mukaan tynnyrijutun takia vangitulle miehelle välitettiin aluksi tietoa esitutkinnan etenemisestä tämän asianajajan kautta talvella ja keväällä 2012. Viestit eivät kuitenkaan vaikuttaneet tämän esitutkinnassa antamiin lausumiin.

Seuraavaksi Aarnio kehotti syyttäjän mukaan Vilhusta lähettämään kaksi M.O.R.E. –jengin jäsentä miehen asianajan toimistolle syksyllä 2012. Jengiläiset ilmoittivat, että miehestä tehdään perätön insestisyytös ja perhe tapetaan, mikäli hän ei muuta esitutkinnassa antamaansa kertomusta.

Samanaikaisesti Aarnion johtama Helsingin huumepoliisi siirsi Pasilan poliisivankilasta United Brotherhood –jengin jäsenen Vantaan vankilaan miehen naapuriselliin. Syyttäjä toteaa, että tarkoituksena oli tehostaa uhkauksia.

Myöhemmin mies muuttikin tynnyrijutun esitutkinnassa antamiaan lausuntoja oleellisesti jutun käräjä- ja hovioikeuskäsittelyssä. Kyseessä on ns. tynnyrijuttu I, jossa viisi miestä sai pitkät vankeustuomiot käräjä- ja hovioikeuksissa vuosina 2012 ja 2013. Uhkailtu oli yksi tuomituista.

Aarnion osuutta käsitellään vasta nyt. Aarnio ja Vilhunen kiistävät syytteet.

Juttua muokattu 16:15: Todistaja-sana poistettu, sillä miestä kuultiin asiassa rikoksesta epäiltynä. Lisätty toisiksi viimeiseen kappaleeseen tieto siitä, että uhkailtu mies sai tuomion ensimmäisessä tynnyri-jutussa.